Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji način za odbiti poziv na vjenčanje zbog korona virusa

Preuzmite sliku

Mnoga vjenčanja su otkazana zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Međutim, ako ono na koje ste vi pozvani ipak nije otkazano, a vi se ne osjećate ugodno da idete, evo kako odbiti poziv…

Podržati prijatelja ili člana porodice na njihovom vjenčanju poseban je životni događaj. Nažalost, zbog COVID-19 potencijalni zdravstveni rizici sudjelovanja na vjenčanju su veliki. Ako ipak odlučite da ne želite ići, ne postajete loša osoba, ali to može biti teško reći mladencima, prenosi 24sata.hr.

Kako pristupiti razgovoru s mladencima

Ako se nećete osjećati ugodno na vjenčanju, najbolje je nazvati mladenku ili mladoženje i biti iskren.

– Vremena su se promijenila. Vjerovatno nećete biti jedini gost u ovom položaju i to je u redu. Ne izmišljajte izgovor. Budite iskreni, a svakako pošaljite vjenčani poklon –  rekla je Mindy Weiss, stručnjakinja za vjenčanja.

– Ne možemo kontrolisati način na koji će se drugi osjećati ili reagovati na teške vijesti. Ali možemo dati sve od sebe da budemo ljubazni i pristojni dok prenosimo svoje teške vijesti – dodala je psihoterapeutkinja Hilary Jacobs Hendel.

Primjer poruke:

– Jako sam tužan/tužna što ovo moram reći, ali moram propustiti vaše vjenčanje. Jednostavno se ne osjećam ugodno u grupi ljudi zbog koronavirusa. Užasno mi je žao i nadam se da me razumijete. Želim da znate da vas volim i podržavam i nadam se da će vam vaš dan proći super –

Nakon što im javite vašu odluku, dajte im vremena da mladenci to prihvate. Saznanje da im mnogi prijatelji možda neće doći i biti uz njih na njihov najbitniji dan može biti jako teško za njih. Možda će vam i zamjeriti, ali na kraju bi vas trebali razumjeti.

Bez obzira na sve, važno je donesete odluku na temelju onog kako se osjećate, a ne na njihovoj reakciji, smatra Weiss.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,