Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolje prijateljice su se upoznale slučajno, a nakon osam godina saznale da su sestre

Preuzmite sliku

Julia Tinetti i Cassandra Madison upoznale su se 2013. godine, na radnom mjestu, ubrzo su postale prijateljice, a mnogi su ljudi komentarisali njihovu sličnost i isto porijeklo.

31-godišnja Julia Tinetti i 32-godišnja Cassandra Madison upoznale su se 2013. godine kad su radile u baru Russian Lady u New Havenu u državi Connecticut.

– Julia je primijetila dominikansku zastavu na mojoj ruci i komentarisala kako je ona od tamo usvojena. Odmah sam joj rekla da sam i ja od tamo usvojena. Ubrzo smo postale prijateljice, počele nositi sličnu odjeću i čak smo svima govorile da smo sestre – ispričala je Cassandra, piše The Sun.

Na taj način su se zbližile i postale najbolje prijateljice, no godinama nisu shvatale da su stvarno sestre. Mnogi su komentarisali da su zaista jako slične i u jednom trenutku su se i same počele pitati jesu li zaista. No njihovi papiri za usvajanje se nisu nimalo podudarali. Mjesto rođenja, prezimena pa čak i ime majke je bilo drugačije.

No Cassandra je saznala da zaista ima sestru kada je posjetila svoju biološku porodicu u Dominikanskoj republici. Tada su djevojke odlučile napraviti DNA test, prenosi 24sata.hr.

– U dokumentima imamo različita prezimena, čak i gradove gdje smo rođene, no roditelji su potvrdili da su neka od djece usvojena – ispričala je Julia.

Njihovi su roditelji imali zajedno devetero djece – tri dječaka i šest djevojčica, no bili su prisiljeni odreći se Cassandre i Julije jer si nisu mogli priuštiti izdržavanje velike porodice.

Nakon testiranja njihove sumnje su potvrđene i djevojke su saznale da su zaista sestre.

– Mi smo sestre! Ista mama, isti tata! Dvije djevojke koje rade zajedno su zapravo sestre! Volim te blizanko! – napisala je Cassandra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje