Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najbolje prijateljice, samohrane majke odlučile zajedno živjeti i odgajati djecu

Preuzmite sliku

Najbolje su prijateljice, Britanke Samantha Best i Lauren Robinson, obje bile samohrane majke dvoje djece pa su skupa unajmile stan i odlučile zajedno odgajati svoju djecu. 

Najbolje prijateljice, Britanke Samantha Best i Lauren Robinson, obje bile samohrane majke dvoje djece pa su skupa unajmile stan i odlučile zajedno odgajati svoju djecu. Od tad im je, kažu, bolje nego ikad, a i djeca uživaju u netipičnoj porodici u kojoj ne nedostaje zabave.

Dvije su žene na TikToku pokazale kako im porodica funkcioniše i kako im se klinci skupa igraju u vrtu i spavaju u krevetima na sprat, kao da su braća i sestre, prenosi Večernji list.

Mnogima se njihov angažman svidio pa su pisali da je ideja genijalna, a neki su se pitali i zašto se više ljudi, kad se nađu sami s djecom, ne odluči na isto.

@samanthaleighbestt Effective 😂 #momsoftiktok #motherhood #youngmom #pullandpray #kidsoftiktok ♬ original sound – BROKE GIRL THERAPY

U videu koji je pogledan više od 3,8 miliona puta, Samantha pokazuje svoju porodičnu idilu sa svojom najboljom prijateljicom i pita “ko ovo ne bi htio?”, a većina se tiktokera složila da dvije mame koje su dobre prijateljice mogu djeci pružiti kvalitetno porodično okruženje.

– Više bi samohranih roditelja trebalo to napraviti i tako se riješiti usamljenosti i podijeliti trošak režija! – napisala je jedna žena.

– Voljela bih da sam dok sam bila sama s djetetom imala prijateljicu za to – komentarisala je druga, a video je otvorio temu nekonvencionalnih porodica.

Lauren i Samantha inače kažu da im je odluka o zajedničkom životu bila najbolja koju su ikad donijele jer im je omogućila da jedna drugoj budu podrška, ali i da uživaju u zabavi i druženju.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje