Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na šta se muškarci najviše žale u braku

Preuzmite sliku

Mnogi parovi završe na bračnom savjetovanju kad više ne znaju kako sami sebi pomoći, a evo što muškarci najčešće navode kao problem.

Bračni savjetnici često su predmet sporenja jer nikad nije potpuno sigurno koliko je njihova uloga važna u očuvanju braka, no puni su zanimljivih priča i zaključaka koje ipak vrijedi znati u slučaju da vam brak krene u pogrešnom smjeru.

Naročito su zanimljivi njihovi uvidi u muške probleme u braku, jer muškarci nemaju običaj otvarati se partnericama i govoriti što ih muči, pa su kolege iz HuffPosta prikupile nekoliko glavnih zamjerki koje muškarci imaju u braku.

Za početak, jako im smeta ako se supruga stalno žali na nešto, a baš je to prva stvar koju će spomenuti kao spornu na bračnom savjetovanju. Uz to, vrlo čest prigovor je dosada u braku, a obično se kao razlog navodi posvećenost supruge djeci i zanemarivanje zajedničkih stvari koje su radili prije nego što su došla djeca.

No, zanimljivo je i da postoji određena doza samokritike jer dobar dio muškaraca u nekoj od seansi prizna da zapravo misli da je supruzi dosadno s njima – svjesni su da njihovi hobiji nisu zajednički i da ne provode kvalitetno vrijeme zajedno.

Sve se više muškaraca žali i na uobičajenu rutinu “dobar i loš policajac” u kojoj su oni uvijek ti koji moraju djeci izricati kazne, dok majke ostaju utočište kojem se djeca uvijek mogu obratiti.

I da, naravno, nedostatak seksa. Niste valjda mislili da će proći bez toga…(metro-portal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,