Subota, 21. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Muž je ostavio nakon što joj je lice izgorjelo u eksploziji plina (FOTO)

Courtney Cosper Waldon (27) je pretrpjela opekline trećeg stepena na 40 posto lica i tijela 2016. godine nakon eksplozije plina. Majka jednog djeteta je bila u induciranoj komi mjesecima. Ubrzo nakon što je stradala, muž ju je ostavio. Courtney više nije mogla raditi i postala je beskućnica.
“Bila sam zgodna djevojka, upravo sam bila udata, moj je život bio u redu, a sada se jedva mogu obući. Trebam pomoć u svemu i moram učiti kako da opet radim stvari”, kaže Courtney.

 • Dodaje kako se i dalje teško nosi sa svim što joj se dogodilo.

  “Prvi put kad sam se pogledala u ogledalo nakon eksplozije, pozlilo mi je i skoro sam se onesvijestila. Ljudi i danas gledaju u mene kao u čudovište. Ipak, sada sam puno bolje i prilagođavam se”, kaže Courtney.

  Kaže kako je sjedila uz logorsku vatru kada je iscurio plin.

  “Došlo je do eksplozije. Sjećam se svega. Sjećam se da sam gorjela, pala sam i počela se valjati kako bi se ugasila”, kaže.

  U bolnici je na odjelu za opekotine bila 51 dan. Nakon što ju je suprug ostavio, kći Caroline (5) bila je ona koja ju je tjerala naprijed.

 • “Pretrpjela sam težak udarac kada me suprug ostavio. Pokušavala sam sve i molila ga da se vrati. Rekla sam mu da naša kćerka to ne zaslužuje, ali mi je jednostavno rekao kako se on ne može o meni brinuti”, kaže Courtney.

  “Puno puta sam htjela odustati, ali Caroline me tjerala naprijed. Nisu je doveli u bolnicu i prvi put me nakon nesreće vidjela kad sam došla kući. Kada je čula moj glas, zagrlila me. Bila je nevjerovatna”, kaže Courtney.

  Proglasili su ju nesposobnom za rad. Courtney i Caroline su ostale bez novaca i bez kuće. Izbačene su na ulicu. Tada im se u pomoć priskočila lokalna crkva koja izgradila kuću za njih i skupila donacije.

  “Svakim danom sve se više nadam. Ovdje sam s razlogom”, kaže Courtney koja je dosad bila na nekoliko laserskih operacija i sedam presađivanja kože, piše Mirror.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,