Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muške navike kojima žene ne mogu da odole i koje ih uvijek iznova osvajaju

Preuzmite sliku

Muškarci nerijetko misle kako su žene jako komplikovana bića, koja plaču i kad treba i kad ne treba, pa se iz dosade neprestano na nešto žale.

Šta god muškarci mislili o tome, istina je drugačija: žene su bića koja žele samo malo više pažnje.

Kako biste u svom životu što rjeđe slušali famozne rečenice poput: “Ti nikad ništa za mene nisi uradio!” ili “Sve ti je teško”, donosimo vam neke provjerene navike i gestove koje žene obožavaju, a koje svaki muškarac treba znati.

Obasipajte je komplimentima

I dive i stidljive slatkice voljet će kad ih “podsjetite” na njihovu ljepotu ili sposobnosti. Jedina zamka u svemu ovome je da svaki kompliment koji joj uputite mora biti iskren. Kad vam se požali da u nekoj odjeći izgleda “loše i debelo”, uvjerite je u suprotno!

 • Nazovite je i pokažite da vam je stalo

  Slanje SMS-ova i telefoniranje važni su za zdravu vezu. Naravno da ne treba pretjerivati u maratonskim telefonskim razgovorima ili pretjeranom slanju SMS-ova. Dovoljno je svoju dragu tu i tamo nazvati, makar samo da biste joj čuli glas, rekli joj da idete na fudbal sa prijateljima ili da perete automobil. Ona će to znati cijeniti i neće imati razloga za brigu.

  Druženje sa prijateljima ili veče sa djevojkom pred TV-om?

  Teška odluka za svakog muškarca! Dosta bi, naravno, odabralo kartanje, a vi budite pravo muško, napravite izuzetak i ostanite pred TV-om sa svojom dragom. Pokažite joj da vam je stalo do nje i da vam je važnija od kartanja.

 • Budite dobar slušatelj

  To je stari kliše i – jednostavno uspješan. Ako vam želi nešto reći, poslušajte je, a ukoliko ima neki problem, pokušajte ga riješiti zajedno ili joj barem dajte neki savjet. Nemojte dopustiti da priča u vjetar! Zapamtite sve šta vam je rekla.

  Iznenadite je neočekivanim poklonom

  Svaka žena koja je već dugo u vezi misli da svog partnera jako dobro zna i da više ništa novo ne može od njega očekivati, jer većina muškaraca svoje navike i postupke ne mijenja. Zato je obavezno iznenadite nekim poklonom, lijepim izlaskom u disko ili romantičnom večerom – zavisno o toga šta voli… Tako ćete joj uljepšati dan i uvjeriti je da se muškarci i te kako mogu promijeniti. (ddl.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,