Srijeda, 11. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Muškarci otkrivaju: Zbog ovih stvari smo nesigurni pred ženama

Obratite pažnju, jer oni rijetko kada priznaju ovakve stvari…

Obratite pažnju, jer oni rijetko kada priznaju ovakve stvari… Mnogi muškarci tvrde da ih baš mi, “slabiji spol”, činimo nesigurnima! Pitamo se čime i kako? Šta to velike i snažne muškarce čini nesigurnima? Max i Jacob, autori knjige “Kad muškarci razgovaraju o ženama, seksu i smislu života”, odgovaraju na to pitanje…

1. Kad je žena lijepa

Jednostavno postoje žene koje kad pogledaju muškarca, on se sav ušeprtlja i ostane bez riječi. Upravo zato, nije ni malo čudno da počne da zamuckuje ili da totalno zablokira ako uopšte dođe do flertovanja, prenosi MissZdrava.

2. Kad je žena elokventna

Kad počneš da pričaš sa nekim muškarcem, demonstriraš mu sve svoje zavidne retoričke sposobnosti? Onda moraš biti svjesna da ga to u početku može poprilično prestrašiti – smatraće sebe ugroženim. Ruku na srce – nije neka velika tajna da se (mnogi) muškarci plaše pametni(ji)h žena.

3. Kad je žena jako direktna

Ako si jako direktna, on će se osjećati kao da ga pobjeđuješ u tenisu, a on tako nemoćno posmatra kako loptice lete pored njega.

4. Kad je žena savršena

Ako neka žena ima potencijala za sve zamislivo (seks za jednu noć, ozbiljnu vezu, brak…), muškarac postaje nervozan.

5. Kad žena otkrije njegovu tamnu stranu

Imaš talent za otkrivanje neprijatnih strana i tajni muškaraca? Nažalost, to je baš ono što muškarci ne žele doživjeti. Ako kopaš po tome, razgovor može krenuti u pogrešnom smjeru…

6. Kad žena ne može da doživi orgazam, a ne kaže zašto

Naravno da muškarci tada posumnjaju u sebe. Premda će mnogi reći da orgazam nije uvijek nužan niti je najvažniji cilj, podsvesno će svi strahovati i misliti kako su krivci za to. Nema druge nego otvoreno razgovarati.

7. Kad žena ima velike zahtjeve

Ako muškarac počne misliti da ne može da zadovolji zahtjeve žene, odmah zablokira. Pitanje “Jesam li dobar za nju?” je pravi ubica flerta i ljubavi uopšte. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,