Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci otkrili trenutak u kojem su znali da žele razvod

Preuzmite sliku

Čak i oni najsretniji parovi ponekad imaju problema, a nažalost, prema najnovijem istraživanju, 2,9 od 1.000 ljudi razvest će se, prenosi MissZdrava. 

Za one koji će u konačnici odlučiti da je razvod zdraviji put, trenutak kada to shvate različit je. Nekome se pojavi kao filmski, svjetlosni trenutak kada shvate da je to put kojim žele krenuti, dok drugima treba dugo vremena, a Prevention je prenio odgovore 10 razvedenih muškaraca koji su opisali svoje iskustvo.

 “Nisam želio ići na terapiju”

„Supruga me zamolila da posjetim bračnog terapeuta s njom. Stvari su neko vrijeme bile drugačije i mislila je da će tome na kraj stati profesionalna pomoć. Kada me je to upitala shvatio sam da zapravo nama nema više pomoći jer nisam više bio zaljubljen u nju i ničije riječi i savjeti to ne bi mogli promijeniti“, rekao je Craig (37).

“Nismo imali seksualni život”

“Moja žena i ja se nismo seksali više od šest mjeseci. U početku sam to pripisao užurbanom životu na poslu i djeci. No, za našu godišnjicu braka isplanirao sam poseban vikend u gradu samo za nas dvoje – večera i zatim odlazak u hotel. Započeo sam ‘akciju’, ali ona mi je odgovorila da ne želi. Tu sam znao da je gotovo”, rekao je Steven (45).

“Provalila je u moj mobitel”

“Uhvatio sam je kako ‘njuška’ po mom mobitelu. To je činila i prije i to je bio uzrok mnogim našim svađama. Kad se to opet dogodilo znao sam da je gotovo. Nikad je nisam prevario i nikada ništa nisam učinio da bi ona imala bilo kakvo nepovjerenje prema meni. Jednostavno nisam mogao živjeti ostatak svog života s nekim ko mi nikada neće vjerovati”, zaključio je David (33).

“Prevarila me je”

“Prevarila me je. Onog trenutka kad mi je rekla, znao sam da ne postoji način da preko toga prijeđemo. Rekao sam joj tada i tamo da ću podnijeti zahtjev za razvod”, izjavio je Eric (40).

“Ona je to prva spomenula”

“Znao sam da više nismo zaljubljeni, ali imali smo djecu i nismo se puno svađali. Bili smo dobri ‘cimeri’, ali kad mi je rekla da želi razvod, shvatio sam da i ja želim isto”, zaključio je Paul (42).

“Nije mi smetalo kada je flertovala s drugim muškarcima”

“Bili smo na kancelarijskoj prazničnoj zabavi i vidio sam je kako flertuje s drugim muškarcem. Ništa jako ozbiljno, ali definitivno je to bio flert. Uopšte me nije bilo briga. U stvari, pomislio sam: ‘Super za nju.’ Smatrao sam da to vjerovatno nije dobar znak za našu budućnost”, rekao je Sam (39).

“Shvatio sam da ne želim djecu”

“Nakon nekoliko godina braka željela je da počnemo raditi na djeci. Oduvijek sam mislio da želim djecu, ali kad je došlo vrijeme da ih zapravo imam, ipak nisam želio to. Djeca su bila kap koja je prelila čašu u našem slučaju i kada smo se odlučili na razvod. Naravno, ona je zaslužila život kakav je željela, ali i ja sam”, zaključio je Andrew (35).

“Bio sam ljubomoran na razvod kolegice”

“Kolegica s posla mi je rekla da se razvodi, a ja sam joj zavidio. To nije imalo nikakve veze s njom. Bio sam samo ljubomoran na nju zbog toga što izlazi iz braka, što je slobodna. Odlučio sam da moram učiniti isto”, rekao je Joe (46) za Prevention.

“Imao sam osjećaje za drugu ženu”

„Razvio sam osjećaje prema drugoj ženi – stvarno snažne osjećaje. Nisam htio varati svoju ženu. Dakle, rekao sam joj da želim razvod”, izjavio je Evan (36).

“Naš dom bio je prazan bez djece”

“Vjenčali smo se i imali djecu. Kad je naš najmlađi otišao na fakultet, kuća je postala jako usamljeno mjesto. Moja supruga i ja više nismo imali ništa zajedničko i oboje smo znali da je vrijeme za razvod”, iskreno je rekao Phil (45). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,