Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci otkrili šta misle kada kažu za ženu da je loša u krevetu

Preuzmite sliku

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu – o tome bi se dalo raspravljati, jer ono što je nekome loše, drugom je fantastično – i obrnuto. Seks bi trebao biti nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na višu razinu intime i emocija, no ne misle svi tako. 

Pravi muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći niti njoj, niti nekome drugome, da je ona loša u krevetu. Oni koji to rade zapravo više govore o sebi nego o njoj.

Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neugodno skinuti se pred partnerom ili voditi ljubav s upaljenim svjetlima. To samo pokazuje da smatraju kako nisu dovoljno lijepe i savršene, i toga se srame. To pak vodi niskom samopoštovanju, sramežljivosti i tome da se zapravo u krevetu ne mogu opustiti.

Niko nije savršen! Takav čovjek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebali biti svjesni i prihvatati, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voljet će i sve njezine mane. Zato, opustite se i dopustite svom partneru da upozna vaše tijelo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksipilan komad donjeg veša. Osjećat ćete se samouvjerenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavati svoje partnere ili ih ucjenjivati time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može završiti dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa riječ bi trebale biti stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu, prenosi 24sata.hr.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da morate posve zapostaviti svoj izgled. Normalno da se nećete svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bile privlačnije, jer on vas voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

Također, nemojte si dozvoliti da po kući stalno hodate, na primjer, prljave i raščupane kose, u poderanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako si to dopustite, ne samo da ćete izgledati sve lošije, već ćete se tako i osjećati, samopouzdanje će vam padati, a tada će se to odraziti i na vaš seksualni život.

Naravno da je takvih savršenih trenutaka malo, pa ih ne čekajte jer ćete i vi i vaš partner živjeti gotovo u celibatu. Ne čekajte pogodno raspoloženje za seks kako bi do njega došlo, već se potrudite – ako niste u tom raspoloženju, to promijenite.

Dodirujte se međusobno, masirajte, upalite pokoju svijeću, pustite laganu, senzualnu muziku, natočite si vino, gledajte jedno drugome u oči… Upravljajte svojim vremenom i događajima onako kako vi želite. Ne čekajte da se nešto dogodi slučajno, pa tako ni seks!

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali šta im smeta kod žena:

-Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga.

-Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o vlastitom tijelu i šta joj se sviđa. Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reagira i kada ne mogu dobiti povratnu informaciju je li nešto dobro ili nije.

-Ako žena glumi, to me skroz ohladi.

-Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.

-Nije nimalo ugodno kada vas uspoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je prije mene imala druge, ali ne želim o tome razmišljati.

-Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,