Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac iskreno i pomalo brutalno objasnio zašto debelo nije lijepo

Preuzmite sliku

Na zanimljiv i pomalo brutalan način, koristeći svoj lični primjer, ovaj mladić je objasnio zašto debelo nije lijepo, i ne bi trebalo biti prihvaćeno kao takvo. Smatra da na tijelu treba raditi i da nema ništa dobro u debljini, piše Tuzlanski.ba.

“Pokret Body positivity nastao je zbog stvari na koje ne možete uticati, ne zbog vaših strija i sala”, kaže tiktoker Taylor u svom videu koji je dosad pregledan više od 3.7 miliona puta.

Taylor u videu objašnjava zašto debelo tijelo po njemu nije lijepo. Na početku videa prikazuje se djevojka sa velikim biljegom na koži, a Taylor govori da je to poenta pokreta, a ne tijelo koje izgleda poput njegovog.

@nottator_tot2000##stitch with @lexi.diane go ahead say it’s small ##fyp ##hypocrite ##bodypositivity ##facts ##health

♬ original sound – Taylor

“Ne bih uopšte trebao moći napraviti krofnu sa svojim salom. Ono što vidim kad u tražilicu upišem body positivity zapravo je samo hrpa pretilih žena. Body positivity pokret nastao je zbog stvari na koje ne možemo uticati, a ne zbog vaših strija. Vaša koža ima sposobnost da se rasteže a kada nastane ovo, to je loše”, kaže pokazujući na svoje strije.

Kaže kako niko ne bi trebao pomisliti kada vidi njegovo tijelo kako je prekrasno. Loše je, i njegov izgled čini i njemu loše. Nema ništa “pozitivno” u tome.

“Zato vježbam 4-5 puta sedmično i pokušavam se zdravo hraniti. Pokušavam ne umrijeti od srčanog udara. I sad će iste te djevojke što promovišu taj vid “body positivity” gledati ovo i reći da sam uskogrudan samo zato što sam rekao da debelo nije lijepo. Ne postoji jedna bolest na svijetu koja te sprječava da gubiš kilograme ili da jedeš zdravo” zaključio je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,