Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci se više zabavljaju nego žene

boys-night-out
Preuzmite sliku

Žene smatraju da se muškarci mnogo više i bolje provode od njih, pokazalo je nedavno istraživanje. Razlog tome je što žene imaju više obaveza na poslu i kod kuće pa zapostavljaju svoj društveni život.

boys-night-outModerne žene su neprestano u pokretu i svakodnevno balansiraju između posla i porodičnih obaveza pa sve manje vremena imaju da se posvete sebi, opuštanju, odmaranju i druženju s prijateljicama.

Tri četvrtine žena smatra da se njihovi partneri bolje provode, jer imaju mnogo manje obaveza u kući, a više od polovine ispitanica smatra da muškarci mnogo manje brinu za to šta drugi misle o njima.

Trideset i devet žena je istaklo kako smatraju da su muškarci veseliji jer imaju mnogo bolji društveni život.

Istraživanje je pokazalo i to da se mnogo žene, čak i ako imaju slobodnog vremena, ustručavaju da izađu i dobro se zabave. Tek jedna od sedam žena je priznala da je inicijator veselog druženja.

Samo pet posto žena je izjavilo da uspijevaju da same sebe oraspolože i nasmiju, dok je trećina njih priznala da ih uglavnom nasmije njihov partner.

Nasuprot tome, većina muških ispitanika tvrdi da znaju sami sebi da poprave raspoloženje i da vole da se dobro zabave.

Žene su i dalje posvećene porodičnim obavezama i imaju mnogo manje vremena za zabavu. Partneri moraju da prestanu da dijele poslove na muške i ženske i da više pomažu jedni drugima da bi oboje imali više vremena“, rekla je psiholog Anjula Mutanda.

Tuzlanski.ba / Smedia.rs

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: