Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muče vas dlake od ljubimaca na odjeći? Dodajte ovaj proizvod tokom pranja i riješit ćete ih se

Preuzmite sliku

Prosječna osoba potroši oko četiri sata sedmično na pranje veša.

Dok moderne mašine za veš rade većinu posla, možemo znatno poboljšati rezultat pranja i uštediti puno vremena jednim jednostavnim trikom. Ova će vam metoda sigurno dobro doći ako imate kućne ljubimce ili puno tamne odjeće.

Samo stavite vlažnu maramicu u svoju mašinu prije nego što nanesete odjeću unutra i vidjet ćete što će se dogoditi.

  • Vlažne maramice pomažu u uklanjanju dlaka i dlačica s odjeće. Oni djeluju kao upijač koji čisti male komadiće tkanine, krzna i kose. Sve ove čestice završavaju na vlažnim maramicama, a kao rezultat toga, odjeća izgleda mnogo čišće i ne morate sami skupljati sve te komadiće s odjeće. U mašinu stavite najviše tri vlažne maramice.

    Kad se bubanj počne okretati, maramice će se miješati s odjećom i skupljati kosu i krzno. Treba koristiti nove vlažne maramice za svako pranje kako biste vidjeli zadovoljavajuće rezultate. Trebaju biti dovoljno jake da se ne trgaju unutar stroja. Pokušajte ih potrgati na trakice. Ako to jedva uspijevate, ove vlažne maramice su savršene. Ako ne želite da vam odjeća pokupi miris vlažnih maramica, koristite one koje nemaju miris ili antibakterijske vlažne maramice. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,