Ponedjeljak, 16. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Monotonija u vezi: Sedam savjeta kako da je pobijedite

Ponekad se desi da se u vezu uvuče monotonija, pogotovo kad je par u dugoj vezi. Kad do toga dođe, nastaju problemi. Kako bi izbjegli nepotrebne svađe i situacije, važno je da pronađete neku sredinu između blizine i distance.

U nastavku pročitajte sedam savjeta koji će vam pomoći da se izborite s monotonijom.

Budite uvijek iskreni prema sebi

Znate kad se monotonija uvlači u vezu? Kad imate probleme, a od njih bježite, i tad nastaje dosada. Da bi izbjegli dosadu, razgovarajte s svojim partnerom. Vrlo je važno da znate da se svi problemi mogu riješiti.

Budite spremni na kompromise

Da, znamo da je teško. Međutim, kompromisi nisu samo sastavni dio veze nego i života. Morate znati kad je vrijeme da malo odustanete i popustite, niste uvijek upravu. Ipak, vaše je pravo da se i vaš glas čuje, i ne smijete pristajati na ništa manje.

Borite se za vezu

Kad uđete u rutinu, nemojte misliti da je vaša veza gotova. Začinite je, borite se, iznenadite partnera, nađite novi zajednički hobi. Razgovarajte o vama, i razmislite kako možete poboljšati vašu vezu.

Oslobodite se svakodnevne rutine

Ako je vaša svakodnevna obaveza da radite kućanske poslove, prestanite! Podijelite ih, radite to zajedno, stvarajte nove i zdrave navike.

Dajte sebi dovoljno vremena za vezu

Zajedno provesti vrijeme ne znači sjedeti u istoj prostoriji, ispred računara ili ispred televizora. Opustite se, izvalite se u naslonjače pa razgovarajte o vašim željama i potrebama, te dozvolite partneru da učestvuje u svakodnevnim doživljajima i emocijama, piše Cosmopolitan.hr

Nemojte ga pritiskati

Postalo vam je naporno da provodite 24 sata dnevno zajedno, ili svaki dan? Prestanite, ne morate to činiti ako škodi vašoj vezi. Nađite način koji će zadovoljiti i vas i partnera. Družite se s različitim ljudima, izađite jedno bez drugog, pronađite novi hobi. Ako ste u vezi, ne morate biti stalno zajedno, jedino ako to želite, onda je sasvim uredu.

Zajednički projekti

Napravite listu zajedničkih ciljeva. Šta želite uraditi, postići, vidjeti, posjetiti. Pronađite zajedničke aktivnosti, učite strani jezik, upišite se na plivanje, možda kino svaki petak? Važno je da eksperimentišete kako bi u vašu vezu konstantno unosili svježinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje