Foto: Tuzlanski.ba

A evo i zbog čega…

Ima nešto zavodljivo u muškarcu s gitarom. Mnoge su žene u svojim tinejdžerskim godinama bile zaljubljene u muškarce koji samouvjereno prebiru po žicama svoje gitare, ali čini se da takva naklonost s godinama ipak ne prestaje.

momak-gitara2Kako pokazuje najnovije istraživanje, odraslim ženama privlačniji su muškarci koji sviraju gitaru. Taj čarobni instrument čak i inače sramežljive muškarce pretvara u poželjne partnere. Muškarci su toga vjerovatno svjesni jer, kako pokazuje istraživanje, mnogi od njih upravo su zbog toga i naučili svirati gitaru.

A šta je to toliko privlačno u muškarcima s gitarama? Žene kažu da je tajna u načinu na koji se muškarci ophode s gitarom, odnosno ženama jer je to znak da muškarci dobro znaju šta činiti s rukama. Podsvjesno vjeruju da imaju vješte ruke i u krevetu.

"Javnost je presudila – gitare su oduvijek privlačne, odnosno oduvijek su privlačni muškarci koji sviraju gitare, a tako će očigledno biti i u budućnosti", poručili su stručnjaci koji su radili na istraživanju, a koje je sprovela firma eBay.

Istraživanje je pokazalo i kako većina ispitanika smatra da je najbolji gitarista svih vremena bio Jimi Hendrix. Iako nije bio klasično lijep, pojasnili su ispitanici, bio je seksi i to upravo zbog strasti kojom je svirao gitaru.

(ibar.ba)