Tri učinkovita poteza za brzinski oporavak slomljenog srca
Foto: Tuzlanski.ba

Postoji nekoliko načina da barem površinski zaliječiš ranu i kreneš dalje. Ako stalno održavate komunikaciju, to će ipak biti malo teže...

Izliječiti slomljeno srce nije mala stvar, a oporavljanje od prekida je dugotrajan i težak proces. Ipak, postoji nekoliko načina da barem površinski zaliječiš ranu i kreneš dalje. Ovo su naša tri za brzinski oporavak od prekida, piše cosmopolitan.hr.

Prekini svaku komunikaciju s njim!

Možda ste bili super prijatelji, ali sada to niste i ne možeš glumiti da jeste. Ako želiš što prije zaboraviti na bivšeg, najpametniji način je da stvarno zaboraviš da postoji. Ako stalno održavate komunikaciju, to će ipak biti malo teže.

Ukloni podsjetnike

Zaboraviti na njega možeš samo ako prekineš komunikaciju, ali ni to ti neće pomoći ako si još uvijek okružena stvarima koje te podsjećaju na njega. Facebook i fizički dokazi vaše veze koje imaš na radnom stolu trenutno su tvoji najveći neprijatelji, pa ih ukloni barem na neko vrijeme, iako bi najbolje bilo riješiti ih se zauvijek.

Pronađi nekog novog

To ne mora biti ljubav tvog života, ali ako pronađeš nekoga ko će ti biti zanimljiv i zbog koga ćeš moći barem na kratko osjetiti leptiriće u trbuhu, drži ga se i bivši će ti ubrzo ostati samo u maglovitom sjećanju. Ponekad čak niti leptirići nisu potrebni - već samo dopisivanje s novom osobom odvući će vam misli s njega i pomoći vam da se osjećate bolje. (Tuzlanski.ba)