Sedam tipova muške prevare prema horoskopu
Foto: Tuzlanski.ba

Rakovi i Jarčevi najčešće varaju očima, Vage u mislima i snovima, Ovnovi i Strijelci riječima, Lavovi i Ribe hladnoćom, dok su pravoj prevari skloni promjenljivi znaci pod vlašću Merkura, Blizanci i Djevica.

varanjeŽelja za prevarom ne mora uvijek da znači da će do prevare i doći. Međutim, još opasnija može da bude upravo ta prevara u tajnosti muškog srca, naravno u zavisnosti od toga kojem zodijačkom znaku vaš partner pripada. Rakovi i Jarčevi najčešće varaju očima, Vage u mislima i snovima, Bikovi i Vodolije s „pornićima", Ovnovi i Strijelci riječima, Lavovi i Ribe hladnoćom, Škorpije najčešće u snovima, dok su pravoj prevari skloni promjenljivi znaci pod vlašću Merkura, Blizanci i Djevica.

PREVARA OČIMA – sjedi u kafiću sa suprugom ili djevojkom... Na potiljku osjeća nečiji dubok pogled ispod trepavica. Nije li to njegovim licem preletio smiješak? Pokvarenjak jedan, zavodi druge! Ljubomora kipti. A možda je to njemu potrebno da bi zadovoljio svoju sujetu? Možda testira svoju privlačnost? Stari šarmer... Svejedno, ali prevara očima zna i te kako da nas uzdrma. Najbolji lijek je da ne dozvolite da vas to isprovocira. Govorite mu o cilju njegovog pogleda: „Zar nije zgodna ona crnka u uglu? I meni se sviđa kako izgleda". Te riječi obično ga brzo vraćaju u poznati zagrljaj. ČEST PRIMJER: JARAC I RAK.

par-sex-poso

PREVARA MISLIMA – Gleda za dugom plavom kosom koja je upravo prošla i čija je lepršavost ostala u vazduhu. Samo nekoliko sekundi. I već zamišlja kako se plavušom valja po krevetu. Njene usne približavaju se njegovim. Muške fantazije, prevara mislima. Mnoge žene pri tom se bune, jer tu prevaru najčešće osjećaju svojim šestim čulom. I tada počinju bekonačna pitanja...Trči li on za nekom drugom? Zar mu se više ne sviđam? Greška. Najbolje je da se poslužite čistim riječima. Kada vi u takvoj situaciji kažete: „Plavuša koja je upravo prošla jako je zgodna. Zar se nije i tebi svidjela?", to na njega djeluje kao hladan tuš. ČEST PRIMJER: BIK I VAGA.

PREVARA U SNOVIMA – Ujutru je sasvim neprepoznatljiv. Doručkuje i izgovara nešto što od njega još niste čuli: "Možda bi mogla malo da oslabiš, bolje bi izgledala". Trn u srce svake žene! Zar više nije zadovoljan sa mnom? Može biti da sanja o nekoj drugoj... To se događa u većini brakova pa i dužih veza. Kada pokušava da zaspi, pred zatvorenim kapcima lete slike neke sasvim druge žene. Snovi o željama? Opasnost leži u tome što naši snovi najčešće pokazuju naša podsvjesna razmišljanja. Ali to su želje koje nam se u stvarnom životu rijetko ispunjavaju...A još opasniji su svjesni snovi. Oni su pravi pokazatelji nezadovoljstva. ČEST PRIMJER: VAGA I ŠKORPIJA.

PREVARA S „PORNIĆIMA" – Sa bilborda izazivaju bujne grudi razgolićenog anđela iskušenja. Sa svih strana vrebaju reklame s nepokrivenom kožom. Muškarci pod seksualnom paljbom. Pa kome ne bi pale na pamet lude zamisli? I to je vrsta prevare. Na primjer, kada on do kasno u noć sjedi pred televizorom ili laptopom, a ona već spava. I samo jednim pritiskom na dugme ili tastaturu u spavaću sobu dovodi izazovne obline. Ili kada redovno čita muške magazine sa duplericama sa kojih se smješe seksi ljepotice ili gleda „porniće"... Bez ikakve realne prevare. Ali, i tu se krije opasnost. Jer, kada muškarci samo sanjaju o pornografskim ljepoticama, postaju sve nezadovoljniji. ČEST PRIMJER: BIK I VODOLIJA.

PREVARA RIJEČIMA – Više uopšte ne govori sa svojom partnerkom. O svojim stvarnim problemima ona može da raspravlja jedino sa prijateljicama. Poljubac ujutru postao je samo rutina i više je ni ne grli onako spontano kao nekada. Veza kao da se „zaglavila" u hladnoći... Najgora prevara je kada zamre nježnost. Prevara osjećanja. Ponekad tužan kraj ljubavi. Ponekad i samo prolazna kriza u kojoj on ne daje sve od sebe zbog poslovnih problema. Iz te izolacije u koju muškarci znaju da se zavuku u trenucima krize, možda može da ga izvuče iskren razgovor. ČEST PRIMJER: OVAN, STRIJELAC I RAK.

veza bez obaveze

PREVARA HLADNOĆOM – U veselom muškom društvu, on izjavljuje: „Onome ko je tako dugo u braku kao ja, ponekad je potrebno i malo promjene! Vremenom, svaka žena izgubi na privlačnosti". Muški razgovori. Govori se sporadično o braku, ženama... I drugi se tada uključuju u razgovor, da bi bili važniji i u sopstvenim i u tuđim očima ili zbog njihovog čvrstog ciničnog stava? Šta li sve prolazi kroz muški mozak?! Čak i kada njegove primjedbe nisu sasvim iskrene, prevara riječima je ipak izdaja partnerke, nedostatak poštovanja, nedostatak osjećaja zajedništva. Tužno. ČEST PRIMJER: LAV I RIBE.

PRAVA PREVARA – Stalno zanovijeta, stalno traži svađu. I u posljednje vrijeme često djeluje odsutan duhom. Ima li on neku drugu? Misli li na nju? Muškarci rado istresaju svoje loše raspoloženje na svojoj partnerki. Ali zašto se to uopšte događa? Zar mu više nisam dovoljna? ČEST PRIMJER: BLIZANCI I DJEVICA.

Postoje tri osnovna razloga za taj „smrtni grijeh" za vezu:

1. Zbog sujete: On traži potvrdu svoje muškosti. Želi sam sebi da dokaže kako još uvijek djeluje na žene. Ovo je najčešće bezopasni, prolazni flert.

2. Zbog frustracije: U krizi je. Misli da je prokockao život. Želi da vrati mladost. Sa novom ženom ispunjava se njegov san o novom uzbudljivom životu. Ovo je opasno jer će teško moći da se vrati u svoje stare životne tokove.

3. Radi seksualnih iskustava: Potrebna mu je promjena. Kao vuk samotnjak u potrazi za plijenom vuče se po noćnim klubovima. Tipično muška bolest našeg vremena. Smrtonosno za vezu jer će vremenom njegova osjećanja potpuno otupjeti.

Novosti / Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample