Foto: Tuzlanski.ba

Iako imaju dovoljno novca da baš nikad ne ponove odjevnu kombinaciju, ovi poznati muškarci godinama su viđani u istoj odjeći. O čemu je reč?

Možda ste primjetili da je Mark Zuckerberg skoro uvijek u ispranoj sivoj majici?

Na jednom događaju upitan zašto nosi skoro uvek jednu te istu majicu, Zuckerberg se odlično snašao: "Zaista želim da vodim život u kom ću se najmanje baviti odlukama koje su toliko nebitne poput šta obući ovog dana. Želim da služim zajednici ne bi li svijet bio jedno bolje mjesto. Garderoba tu nema nikakav udio." Međutim, osnivač Facebooka nije jedini, piše Elle.rs

Steve Jobs  je skoro uvijek bio u crnoj rolci i farmerkama. Njegova odjevna kombinacija zamalo se pretvorila u zvaničnu uniformu radnika kompanije Apple. Jobs je jednom prilikom čak pokušao da dizajnira uniformu, ali je njegova ideja odbačena.

steve-jobs

Predsjednik Amerike, Barack Obama mahom nosi plavo ili sivo odijelo. Obama je nedavno "šokirao" javnost kada se pojavio u bež odijelu jer inače ne izlazi iz plavih i sivih boja. I on je nalik Marku izjavio kako nikad ne donosi odluke vezane za hranu i odeću, jer ima niz daleko važnijih odluka koje treba da donese.

Karl Lagerfeld,  njegovi zaštitni znak je crno odijelo, bijela košulja, naočare za sunce i rukavice. Samo zato što je direktor Chanela, ne znači da prati sve modne trendove. Lagerfeld tu i tamo promijeni priču, ali se drži "klasike".

christopher_ nolan

Christopher Nolan, crni uski sako, plava košulja, crne pantalone i malo pohabane cipele. Ovim riječima je New York Times opisao tipični outfit režisera Nolana. Nolan je još davno odlučio da je biranje odjeće gubljenje vremena.(menshealth.rs)