Ignorisanje, igra raskida i mirenja: Pet omiljenih igrica muškaraca u ljubavnim odnosima
Foto: Tuzlanski.ba

Bez obzira da li pokušavaju da budu macho, ne uzvraćaju pozive ili se samo “pretvaraju” da im je stalo, ljubavne igre koje muškarci igraju ponekad mogu biti veoma loše i uzrokovati slomljeno srce.

Ako misliteda da i Vaš muškarac igra neku od ovih “igrica”, čitajte dalje i saznaj da li je to stvarno tako.

"Macho" impresija

Jedna od najčešćih ljubavnih igara koju muškarci igraju svakako je macho impresija. Da li se on ponaša kao da je neustrašiv? Da li pokušava da se uhvati u koštac sa svim izazovima? Iskreno, većina muškaraca nije toliko muževna. Iako veliki broj njih obožava sport i iako se čini da na njih ne može uticati ništa ženstveno, ako ga pitate da pleše s vama i da se ponaša pomalo blesavo, sigurno će to i uraditi. Naravno, samo ako te voli.

Nedovoljno dobra za njega

Da li on često govori da bi ti bila savršena ako promijeniš boju kose? Način na koji se šminkaš? Odjeću? To su mentalne igre. Nikada ne trebate sebi dopustiti da neko drugi utiče na vaš stajling ili način ponašanja.

Pretvaranje da mu je stalo

Kada on nešto želi, on će najvjerovatnije reći bilo šta kako bi to dobio. Ako želi intimni odnos, on može reći skoro sve, od “Volim te” do “Stvarno mi je stalo do tebe”. Na tebi je da odgonetneš šta je istina. Da li te stvarno voli? Da li misliš da se samo pretvara da mu je stalo do tebe? Kako se ponaša u tvojoj blizini?

Igra spontanosti

Ovo je jedna od najgorih ljubavnih igara koje muškarci igraju sa ženama. Tu nije samo riječ o pozivima na odnos već i o lejnosti sa njegove strane. Bilo da te zove da ti kaže kako mu nedostaješ i da zaista želi da te vidi ili te zove i uzima tvoje obaveze zdravo za gotovo, to je veoma nepristojno i vjerovatno se dešava veoma često.

Igra raskida i mirenja

Zaista, jedna od najomraženijih igara! Igra raskida i mirenja, svakih nekoliko dana ili mjeseci, može biti veoma iscrpljujuća. Vrlo je teško prekinuti ovakvu vrstu veze, a još je teže biti u takvoj vezi. Ipak, ako ti se ovo dešava, najmudrije je da “bježite” glavom bez obzira od takvog muškarca. Takva veza će ti samo oduzeti vrijeme, energiju i živce. (minimagazin.info)