Hollywoodom zavladao trend mršavljenja koji podrazumijeva zaleđivanje tijela
Foto: Tuzlanski.ba

Ispod holivudskih brda baš nikada nije dosadno, a jednako je tako ako sagledate razne beauty trendove, koji se svako malo mijenjaju   

Gdje najbolje podvaliti ovakve tretmane, nego u Hollywoodu.

Ispod holivudskih brda baš nikada nije dosadno, a jednako je tako ako sagledate razne beauty trendove koji se svako malo mijenjaju.

Iako brojne zvijezde redovito vježbaju, paze što jedu, a tu je i neizostavna estetska hirurgija, u posljednje vrijeme Hollywoodom je zavladao novi trend topljenja sala koji ne podrazumijeva ništa od navedenog.

Za ovim tretmanom poludjele su zvijezde poput Kylie Jenner, Jennifer Aniston i Mariah Carey, iako on nije potpuno nov, a radi se o zaleđivanju tijela. Dopustite nam da vam kratko objasnimo o čemu se tu radi.

Ovaj tretman zove se "CoolSculpting" i ne radi se o bolnom ili mučnom tretmanu, već tretmanu za eliminisanje masnih naslaga na principu hlađenja masnih stranica, a pacijent u svega sat vremena počinje gubiti salo.

Radi se o rutinskom zahvatu, što znači da nema operacija, igala i dugotrajnih oporavaka, a pacijenti prve rezultate vide nakon 3 sedmice, dok trajni obično budu vidljivi u roku od 3 mjeseca.

Masne stanice manje su otporne na hladnoću od kože, ali bez oštećenja kože ili drugog tkiva. Zamrzivanje izaziva uništavanje masnih stanica koje tijelo onda sasvim prirodno i trajno ukloni.

I dok neki doktori, očito gladni brze zarade na nesigurnim i očajnim ljudima, ali očito i holivudskim zvijezdama, tvrde kako se radi o sigurnom postupku, drugi upozoravaju kako on nije nimalo bezazlen te čak može ugroziti nečiji život.

Ti doktori tvrde kako se takva hladnoća ne može samo aplicirati na salo, a da se ne unište i drugi dijelovi tijela, što može biti vrlo opasno. Upravo zato, poručuju, nemojte biti lakovjerni te vjerovati takvim brzim metodama jer da bi se postigle takve velike stvari, treba puno truda i vremena te nema lakšeg puta. (index.hr)