Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mnoštvo prijedloga: Genijalna ideja kako ćete zalihe slatkog sakriti od djece i muža

Preuzmite sliku

U ovo ludo vrijeme kad većina porodica širom svijeta zbog pandemije korona virusa provodi više vremena kod kuće, prioritet je postalo zdravlje – ali i osiguravanje ključnih zaliha.

Za mnoge to znači i kvalitetno skladištenje omiljenih slatkiša, ali problem se javlja jer čak i ako sami imamo mjere u njihovoj konzumaciji, to rijetko imaju i drugi ukućani.

Djeca svakako prednjače u pronalasku tajnih zaliha i njihovom trošenju, premda se ni partnere ne može zanemariti, nali jedna je majka otkrila svoj genijalan trik koji koristi kao liniju ‘posljednje obrane’ svojih omiljenih slastica.

Ne riskirajući, Jenny Hourd otkrila je da svoje ukusne poslastice skriva u praznim kartonima od jaja, a hack je označila kao ‘savjet za roditeljstvo broj jedan’.

Snimak neuglednog skrovišta objavila je u Facebook grupi Family Lockdown Tips and Idea gdje su je drugi roditelji odmah pohvalili zbog ideje.

 • Njezin je post brzo skupio preko 5 hiljada lajkova, a mnogi su podijelili taj ‘trik koji mijenja život’. U njemu je prikazala kako skriva svoje omiljene čokoladice u kutije od jaja koje potom zatvorene čuva u frižideru.

 • ‘Ovo mijenja sve, definitivno ću ovo raditi’, jedan je od brojnih komentara, dok drugi dodaju : ‘Potez čiste genijalnosti’.

  Jedan je muškarac napisao: ‘Da! Moja kći mrzi jaja, tako da je ovo za mene briljantno skrivanje!’

  Ima još ideja

  Međutim, čini se da trik i nije jedinstven jer stotine roditelja otkrivaju vlastita tajna mjesta za skrivanje.

  Sakrivam čokoladu u mašini za veš… vjerujte mi da tamo nema provjere!’ jedan je napisao.

  Dok je drugi predložio: ‘Sakrijte zalihu u lonce ili u posuđe za čišćenje.’

  A treći je priznao: ‘Svoje tajne stvari čuvam u kutiji vrećica instant zobene kaše, tamo su sigurne.’

  U međuvremenu, još jedna mama predlaže svoj trik: ‘Stavila sam čokoladu u ladicu s povrćem, a niko je nije našao.’ (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,