Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Miss Pink: Opsjednuta rozom bojom, ne nosi ništa u drugoj boji, a i cijeli stan joj je u rozom

Preuzmite sliku

Yasmin Charlotte  se zaljubila u rozu boju kad je bila djevojčica, a ta ljubav traje i danas.

Svoju opsjednutost tom bojom je u potpunosti prihvatila kada se prošle godine preselila u svoj stan. Yasmin Charlotte je učiteljica iz Švicarske koja je svoj stan ukrasila rozim ogledalima, lusterima kao i zidovima u svojoj omiljenoj boji.

,,Vraćanje u moj ružičasti stan umiruje me nakon stresnog dana. To mi je poput udobne deke.”, rekla je i dodala da predmete u rozoj boji skuplja još od djetinjstava. Ako nešto što joj se sviđa pronađe u drugoj boji ona to jednostavno oboji u rozu. Njen stan ponekad izazove šok kod njenih gostiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌸 Yasmin 🌸 (@yasi_pinkarella) on

,,Kada mi neko dođe u stan svi ostanu u malom šoku jer ne mogu vjerovati da je sve u ružičastoj boji. Srećom, niko nije pobjegao, sve ih to stvarno zanima.”, ispričala je Yasmin. Njena cijela odjeća je također u ružičastim nijansama. Ona čak ima 100 pari cipela u svojoj omiljenoj boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌸 Yasmin 🌸 (@yasi_pinkarella) on

,,Prije nego što sam postala učiteljica, naučila sam šiti, pa sama ponekad izrađujem vlastitu odjeću, ali uglavnom kupujem putem interneta i u trgovinama. Nikad nisam morala nositi uniformu za posao i nikada ne bih odabrala posao na kojem ne bih mogla nositi ružičastu boju.”, kaže Yasmin koja posljednjih 13 godina nije nosila drugu boju osim ružičaste, osim kad ide na sprovode tada posuđuje odjeću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌸 Yasmin 🌸 (@yasi_pinkarella) on

Sa 19 godina Yasmin je bacila svoje plave traperice  svoj posljednji odjevni predmet koji nije bio u ružičastoj boji i nikad im se nije vratila. ,,Moji školski prijatelji mislili su da je to samo faza, ali kad su me vidjeli nekoliko godina kasnije, rekli su: ‘Još uvijek nosiš ružičasto’. Moja porodica me podržava i kaže da im se to sviđa.”, dodala je ova učiteljica koja priznaje da je ljudi na ulici često čudno gledaju, a neki i dobacuju ružne komentare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌸 Yasmin 🌸 (@yasi_pinkarella) on

,,U početku sam se osjećala vrlo nelagodno. Nije mi se svidjela pažnja, ali s vremenom mi je to postalo normalno, a sada ni ne primjećujem gledaju li me ljudi.” Njeni učenici su jako razumljivi, a zovu je ‘Miss Pink’. Yasmin je otkrila da se planira i udati u ružičastoj haljini. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,