Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mislila je da joj je nos začepljen zbog bolesti, a onda pronašla perlu staru 20 godina

Preuzmite sliku

Upotrijebila je kameru za vosak za uši da vidi šta se događa i primijetila bljesak jarko plave boje u nosu.

Kada je 23-godišnja Hannah Hamilton ranije ove godine dobila infekciju sinusa, učinila je ono što su ljekari preporučili i odmarala se. Nije ni znala da će je ova infekcija poslati na putovanje u nos – gdje je pronašla predmet stariji od 20 godina.

Kao i mnoga mala djeca, Hannah je rekla da se uvijek nejasno sjećala da je zabadala perlu u nos dok je bila mala, ali je pretpostavila da je ona sama izašla, prenosi Večernji list.

“Sjećam se kako stojim ispred ormara za posteljinu u dječijem kupatilu i izvlačim perlu iz korpe u ormaru. Htjela sam vidjeti hoće li mi stati u nos, ali onda je nisam mogla izvaditi. Koliko se sjećam, nisam rekla roditeljima, što je bio smiješan izbor s obzirom da je moja mama bila medicinska sestra 10 godina”, ispričala je Hannah za Metro.

Međutim, prije godinu dana pričala je svom zaručniku Zacku kako je nekada ugurala perlu u nos i nije sigurna je li ikada izašla. Naravno, on je pretpostavio da to nije pravo sjećanje, a ni ona nije imala razloga misliti da se to dogodilo, sve dok nije dobila infekciju sinusa.

S potpuno začepljenim desnom nosnicom, mislila je da je krivac prehlada, ali kada nije prolazilo, upotrijebila je kameru za vosak za uši da vidi šta se događa i primijetila bljesak jarko plave boje u nosu. Nakon malo kopanja, tajanstveno tijelo je izbačeno, a Hannah ostala u šoku.

@hannah.lhamReply to @schrodingerscat6 I officially share too much on this app

♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

“Jednom kad sam vidjela plavi predmet u nosu, sjećanje na perlu mi se vratilo, ali sam i dalje bila uvjerena da je možda nešto drugo. Mislila sam da je to mali poklopac ili komadić olovke koju sam grizla dok sam studirala. Bila sam u čudu jer je bila ogromna i stajala u meni 20 godina. Čim sam je izvadila nazvala sam svog zaručnika koji je bio jednako šokiran, zaprepašten i  zgrožen kao i ja”, ispričala je.

Hannahina preporuka svima koji imaju problema sa stranim predmetima je da se ne brinu previše, ali ipak posjetite ljekara ako postoji stvarna šansa da je nešto zapelo.

“Moj savjet svima koji sumnjaju da bi još uvijek mogli imati nešto u nosu iz djetinjstva je da će 99% vremena vaši roditelji to uhvatiti prije nego što imate problem. Uobičajeno po mirisu, ako je predmet kvarljiv ili porozan gdje bi bakterije mogle ući, ili infekcijama koje možete razviti od stranog predmeta. Ako mislite da postoji šansa, provjerite! Voljela bih da sam provjerila kad sam se sjetila sjećanja prije toliko godina”, zaključila je Hannah.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,