Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Misica napustila luksuzni život i vratila se u svoje selo: Pokrenula je vlastiti posao

Preuzmite sliku

Hamamat Montia iz Gane počela se baviti modelingom 2016. godine. Ubrzo je postala Miss Malaike, potom i Miss Gane, a godinu dana nakon sudjelovala je na izboru Miss Universe Afrika.

Njena ljepota otvorila joj je mnoga vrata. Danas 34-godišnja Hamamat morala je napustiti selo u kojem je odrasla kako bi počela živjeti potpuno drugačiji život. Njezina karijera bila je uspješna i činilo se da će se tako i nastaviti, no Montia je u jednom trenutku shvatila da takav život nije za nju i vratila se u svoje selo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Tamošnji mediji pišu da ju je na takvo razmišljanje naveo razvod od supruga s kojim ima dvije kćerke. Suočila se i s finansijskim problemima jer u početku nije dovoljno zarađivala kako bi pokrivala troškove života te se odlučila vratiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Pokrenula vlastiti posao

U Gani su joj potom pomogli rođaci – donosili su joj hranu i pomogli da počne svoj život ispočetka. Međutim, prijatelji koje je upoznala u gradovima su je ismijali i vrijeđali jer se vratila u svoje selo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Međutim, Hamamat to nije pokolebalo. Razmislila je čime bi se mogla baviti kako bi svojoj djeci omogućila pristojan život. Tada je primijetila kako većina mještana u njenom selu živi od proizvodnje shea maslaca pa se i sama uključila u proizvodnju. Trebalo joj je vremena da nauči posao, no ubrzo je uspjela pokrenuti vlastiti posao, prenosi index.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Pokrenula je brend Hamamat African Beauty. S ostalim članovima svoje porodice ručno proizvodi karite maslac i prodaje ga. Potaknuta uspjehom brenda posvetila se društvenim mrežama te se ponovo počela baviti i modelingom.

Hamamat je inače popularna i na društvenim mrežama. Na Instagramu je prati više od milion ljudi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,