Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Meghan Markle o pobačaju: “Znala sam, dok sam držala svoje prvorođeno dijete, da gubim svoje drugo”

Preuzmite sliku

Meghan Markle je iznenadila svjetsku javnost otkrićem da je prošlog maja doživjela spontani pobačaj.

S ovom informacijom odlučila je izaći u medije kako bi pomogla svima onima koji su se susreli s istim traumatičnim događajem. “Znala sam, dok sam držala svoje prvorođeno dijete, da gubim svoje drugo”, stoji u članku nazvanom ‘Gubitci koje dijelimo’ koji je napisala za New York Times.

  • U zapanjujuće intimnom izvještaju o svom iskustvu, majka jednogodišnjeg Archieja je opisala kako se tragedija dogodila “jutra koje je počelo uobičajeno kao i bilo koji drugi dan: Napravila sam doručak. Nahranila pse. Uzela vitamine. Pronašla tu čarapu koja nedostaje. Podigla bojicu koja se zakotrljala ispod stola. Složila visoki rep prije nego što sam izvukla sina iz njegova krevetića. Nakon što sam mu promijenila pelenu, osjetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušeći uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija snažna je suprotnost mojem osjećaju da nešto nije u redu”, otkrila je 39-godišnjakinja.

  • Odvezena je u bolnicu, a u tekstu se prisjetila osjećaja koji su je preplavili dok je ležala na bolničkom krevetu. “Držala sam supruga za ruku. Osjetila sam ljepljivost njegova dlana i poljubila mu zglobove, mokre od naših suze. Zureći u hladne bijele zidove, oči su mi se zastaklile. Pokušala sam zamisliti kako ćemo se izliječiti.”, otkrila je Meghan.

    Upravo je kao dio njenog ozdravljenja nastao i spomenuti tekst. “Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su iskusili mnogi, a o kojoj je malo ko govorio”, napisala je, kasnije napomenuvši sljedeće: “Kad nas pozovu da podijelimo svoju bol, zajedno činimo prve korake ka ozdravljenju.” (Miss7.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,