Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Maskirala se u 13-godišnju kćerku, pa otišla umjesto nje u školu kako bi testirala zaštitu i sigurnost

Preuzmite sliku

Casey Garcia iz El Pasa u Teksasu željela je dokazati da zaštita u školi koju pohađa njeno dijete nije dovoljno dobra pa je ofarbala kosu i obukla se kao tinejdžerica te otišla u školu pretvarajući se da je 13-godišnja kći Julie.

Tridesetogodišnjakinja je snimala svoj dan, pohađala nastavu kao što bi to učinila Julie i komunicirala s učiteljima i osobljem u srednjoj školi Garcia-Enriquez.  Međutim, nakon cijelog dana uhapšena je zbog neovlaštenog pristupa, neovlaštenog miješanja državnih zapisa i nepovezanog saobraćajnog prekršaja. Kasnije je puštena uz jamčevinu od oko 13 000 KM.

Cijelu stvar objavila je na svom YouTube kanalu, gdje je pokazala kako je izgledao njen školski dan. Šetajući hodnikom škole, naletjela je na nekoliko ”njenih prijatelja”, zbog kojih se uplašila da bi je mogli otkriti. No, uspjela je proći nezapaženo i stigla je u razred, gdje ju je profesor zvao Julie i ponašao se kao da je stvarno njegova učenica. Tek na posljednjem času dana jedna profesorica primijetila je da osoba koja sjedi u klupi nije 13-godišnja učenica, prenosi Večernji list.

– Nisam ovo napravila da prouzrokujem svađu niti da bih prouzrokovala školi probleme jer nikad nisam namjeravala reći koji je školski okrug niti koja je škola, oni su to sami izjavili. Potrebna nam je bolja sigurnost u školama, to sam pokušala dokazati i ne mislim biti bezobrazna, ali nekako se osjećam kao da sam to i dokazala – objasnila je u svom videu.

Također je tvrdila da su učitelji više bili zabrinuti za njen mobitel nego za to što se odrasla žena predstavljala kao dijete. – Samo je bilo: “Hej, spremi mobitel.” Nisam bila ime, nisam bila osoba, bila sam “Hej, spremi mobitel” – dodala je.

U uredu šerifa okruga El Paso potvrđuju da im je incident prvi put prijavljen 1. juna. Nadzornica tog školskog okruga Jeannie Meza-Chavez rekla je: – Iako je došlo do narušavanja sigurnosti od osobe koja je povezana sa školom kao roditelj, želimo vas uvjeriti da se naše sigurnosne mjere preispituju i ocjenjuju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje