Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama u donjem vešu i dojeći dijete istrčala u dvorište spašavajući ljubimca gusku od orla – postala je viralni hit

Preuzmite sliku

Koliko god uzbuđenja, teških i posebnih trenutaka dojenje može donijeti životu jedne mame, ono što je zabilježila kamera u North Saanichu nije nešto uobičajeno. Naime, Cait Oakley tamo živi sa suprugom Mikeom i troje djece i redovno dokumentuje razne majčinske trenutke koje objavljuje na svom TikToku.

Pored troje djece, par se brine i o kokošima i guskama. Jedna od gusaka po imenu Frankie posebna je miljenica porodice. Upravo ona je bila u središtu događaja koji su doveli do viralnog videa pregledanog 11 miliona puta, prenosi index.hr.

“Izgubili smo tri kokoši u prošloj sedmici”, stoji u opisu videa. “Mama medvjedić usred dojenja štiti svoju slatku Frankie. Službeno živim u zoološkom vrtu.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey

Ogromna ptica grabljivica napala je gusku Frankie, a Cait je izletjela iz kuće samo u donjem vešu i dojeći svoje najmlađe dijete, u pokušaju da spasi miljenicu Frankie. Stvar je bila još smješnija jer je Cait nosila suprugove bokserice na sebi.

Neki su se pitali zašto ima kućnog ljubimca pored troje djece, a ona je odgovorila: “Zašto ne bih imala kućnog ljubimca gusku? Prati me po dvorištu i gricka me za guzicu tražeći poslastice. Koja žena to ne bi htjela?”  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,