Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama se porodila na podu kupatila iako joj vodenjak nije pukao

Preuzmite sliku

Vanessa Jeffery iz Brisbanea imala je sve isplanirano. Ova mama dvoje djece htjela se kod kuće pripremiti za porođaj i otići u bolnicu kad trudovi uznapreduju, ali beba nije mogla čekati. 32-godišnja učiteljica rodila je na podu kupatila, pred svojom doulom.

Kako kaže, dan ranije je počela osjećati lagane kontrakcije i znala je da se tijelo priprema za porođaj. Nazvala je doulu Selenu Rollason koja je dojurila da joj pomogne spremiti se za bolnicu, prenosi index.hr.

Vanessa je sjela na pod kupatila jer se tu osjećala najudobnije, ali beba je počela izlaziti iako joj vodenjak još nije pukao.

“Bila sam u nevjerici. Mislila sam da imam par sati do porođaja”, rekla je Vanessa za Daily Mail.

Kad je shvatila što se događa, počela je dozivati doulu i supruga Chrisa.

Doula je vidjela bebinu glavu u vodenjaku, a Chris je odmah pojurio po peškire. U roku od par minuta rođen je maleni Nathaniel.

“Bilo je puno emotivnije nego u bolnici. Kad sam ga primila u ruke, odmah sam osjetila povezanost i nalet emocija. Ovo je dokaz koliko je tijelo žene nevjerovatno”, kaže.

Bila je smirena, a doula Selena sve je uspjela zabilježiti fotoaparatom pa će ova porodica imati i lijepe uspomene prvih zajedničkih trenutaka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje