Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mama probušila uši tek rođenoj bebi, pa izazvala buru komentara: Mišljenja su podijeljena…

Preuzmite sliku

Novopečena majka, koja na TikToku objavljuje pod imenom svoje kćeri Lare, našla se na udaru kritika jer je probušila uši svojoj kćerki staroj samo jedan dan.

U videu koji je snimljen samo nekoliko sati nakon rođenja djevojčica ima sitnu naušnicu u obliku cvijeta, zbog čega su mnogi napali majku. No drugi su branili tu odluku rekavši da je u nekim kulturama uobičajeno probušiti uši djeci u ranoj dobi, prenosi index.hr.

@laraticaofficial 1 𝚍𝚊𝚢 𝘃𝘀 𝟹 𝚖𝚘𝚗𝚝𝚑𝚜 💫 #foryou ♬ original sound – Slamuri

“Opa, ovo je potpuno nova razina. Jednostavno ne razumijem. Bušenje isto boli kad su u pitanju bebe i odrasli. Nemojte se zavaravati”, kaže jedna osoba.

“Zar ne bismo trebali svakome dati na izbor hoće li bušiti uši ili ne? Moja djeca će donijeti odluku kad budu razumjela o čemu se radi”, ističe druga.

Iako nije poznato gdje žive Lara i njezina majka, prema riječima autorice videa, djevojčici su uši probušili neonatolozi u bolnici.

“Ako to rade ljekari specijalizirani za njegu novorođenčadi u bolnici pri rođenju, vjerovatno nema razloga za brigu i napadanje majke”, stala je treća osoba u obranu majke.

“U mojoj zemlji djevojčicama se uši buše prvog dana kada se rode”, tvrdi četvrta.

“Sviđa mi se ovaj princip. I ja bih to učinila da imamo taj izbor u bolnici”, zaključuje peta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,