Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama pokazala kako se dijete neće izgubiti u gužvi: ‘Za majicu mu zakačite lokator za ključeve’

Preuzmite sliku

Mnogi ljudi imaju sličnu uspomenu iz djetinjstva, na trenutak kad su mamu ili tatu izgubili iz vida usred šetnje među gomilom ljudi. Možda ste iskusili i kako se u tom trenutku osjeća roditelj.

Da se to njoj i sinu ne bi događalo, jedna se mama dosjetila kako da uvijek tačno zna gdje joj se dijete nalazi; uz pomoć bluetooth lokatora za ključeve. 

Britanka Kia Baker na TikToku je rekla kako joj je noćna mora pomisao da će joj se trogodišnji sin izgubiti u gomili pa je drugim roditeljima podijelila savjet kako to spriječiti. Savjet je, s više od 450.000 pregleda, brzo postao viralan. Svome sinu, kad s njim ide na mjesta na kojima očekuje mnogo ljudi, za majicu s unutrašnje strane zakači lokator poput Apple AirTag-a na privjesku, koji je povezan s njenim mobitelom. To je, kaže, napravila i za nedavnog posjeta muzeju kako bi sina mogla pronaći ako ga izgubi.

@kia_erin98 Mum hack for busy places #mumhack #parentinghack #toddlerhack #adventures #missingkids #busyplaces #mumlife #toddlersoftiktok #mumsoftiktok #lifehacks #fyp #foryoupage #daysout #familydays #dayoutideas #besafe #ukmums #toddlerplaytime ♬ Toy Story: You've Got A Friend In Me – Geek Music

– S takvom spravicom više nikada nećete brinuti – rekla je i objasnila da je AirTag spojila sa svojim telefonom pa u svakom trenutku može vidjeti gdje je tačno i kuda hoda te krenuti za njim.

– Ako lokator pričvrstite na stražnji dio djetetove majice, šanse da se otkači i izgubi su minimalne – objasnila je, a mnoge su mame pohvalile njen savjet. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,