Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama podijelila svoje iskustvo kako je to roditi bebu u 54. godini

Preuzmite sliku

Carolyn Aronson se šokirala prošle godine kada je otkrila da je trudna u 53. godini, a u februaru 2021. je rodila zdravu djevojčicu. 

Kako je trudnoća u šestoj deceniji života za mnoge prava tabu tema, Aronson je odlučila podijeliti vlastito iskustvo i otkriti kako je to postati mama u dobi u kojoj vaše poznanice postaju bake, prenosi index.hr.

Aronson, izvršna direktorica firme It's a 10 Haircare, kaže da je bila šokirana pozitivnim testom trudnoće. Ona i njen suprug Jeff Aronson osjećali su “potpunu nevjericu i krajnju radost” pri pomisli će u njihovu porodicu stići beba.

“Toliko je sjajnih stvari kada u nešto starijoj dobi imate djecu. Nivo iskustva je toliko visok, nivo zrelosti je još viši i mislim da žene sa svakom decenijom postaju sve bolje i bolje”, kaže ova mama.

Kako kaže, u odnosu na vrijeme kada je prvi put postala mama, sada ima puno više samopouzdanja, zna kako postupati s novorođenčetom, a uz to je i finansijski osigurana.

 • “Mnogo ste spremniji, imate više iskustva i mislim da za ženu nema ništa bolje od toga da se zapravo može smiriti i brinuti o svojoj bebi”, rekla je.

  Aronson kaže da je četvero starije djece trebalo neko vrijeme da se prilagode činjenici da imaju bebu u kući, ali sada kada je beba Aliya stara 3 mjeseca, postalo im je ugodnije brinuti o svojoj maloj sestri i zadivljeni su njenom ličnošću.

  “Oni u ovom trenutku ne žele biti njene mame i tate. Misle da je slatka, ali očito su, u ovoj fazi, izuzetno fokusirani na vlastiti život, što je i očekivano”, kaže Aronson.

  Osim toga, priznaje da su ona i suprug zaljubljeni u svoju kćer.

  “Njeno srednje ime je Dream jer je ona zaista naš ostvareni san”, dodala je.

 • Novopečenu mamu je iznenadilo i to koliko joj je trudnoća bila lagana. Dobila je manje od pet kilograma te se vrlo brzo vratila svakodnevnom životu, iako je imala carski rez.

  “Mislim da sam zapravo jača nego kad sam rodila svoju drugu kćer prije 14 godina”, objasnila je: “Zrelija sam i u ovoj fazi svog života donosim bolje odluke. Znam da sam ono što jedem. Znam da je održavanje zdravlja, uzimanje vitamina i održavanje aktivnosti važan dio sljedećih 50 godina mog života”, zaključila je u razgovoru za Today(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje