Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama otkrila pametan trik ako vam dijete nestane u trgovini

Preuzmite sliku

Mama iz Australije objasnila je da je tokom kupovine u šoping centru izgubila svog dvogodišnjaka na 10 minuta u supermarketu.

– Bilo je to najstrašnijih 10 minuta u mom životu, a činilo se da traje cijelu vječnost.

U trenutku kad je shvatila da joj nema sina, otrčala je pred trgovinu u kojoj se nalazila i tamošnjem osiguranju opisala izgled svog djeteta kako bi se pobrinula da ne napusti trgovinu, čak i ako bi to bilo s drugom odraslom osobom.

Dok je mahnito trčala gore-dolje po svakom prolazu dozivajući njegovo ime, prisjetila se savjeta koji je vidjela na TikToku. U njemu je rečeno da, ako vaše dijete nestane, počnete naglas govoriti njegov opis. Ako možete doći do info pulta i mikrofona te ga tamo govoriti, još bolje.

 • Pokušavajući ne paničariti, ona je šetala po supermarketu i glasno ponavljala njegov opis: ‘Nestao mi je dječak, on je odjeven u žutu košulju, traperice i ima smeđu kosu. Ima dvije godine i zove se Nathan’ .

  I odmah se svaka odrasla osoba oko nje zaustavila u onom što su radili i bili su u pripravnosti, pogledom tražeći njenog sina.

  U roku od nekoliko minuta stariji muškarac opazio je Nathana i viknuo da ga je pronašao.

  Kasnije je zahvalila Bogu što je pogledala video, za koji kaže da ‘može promijeniti život’ te zahvaljuje svima što su pomogli svima u trgovini tog dana.

  Da nisam naglas izgovarala opis, taj čovjek ne bi prepoznao Nathana. Nate bi prošao kraj njega i ne bi ni trepnuo – dodala je.

  Otkako je objavljen na Facebooku, trik je dobio brojne komentare kolega roditelja koji su pohvalili njezino brzo razmišljanje. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,