Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama na TikToku podijelila svoj trik kako motiviše djecu da se vesele pranju ruku

Preuzmite sliku

Roditelji znaju da se manju djecu često treba podsjećati ili čak nagovarati da operu ruke, pa je jedna mama smislila jednostavan način da im se ta monotona radnja učini zanimljivijom – s Lego kockicama..

Na TikToku je podijelila video u kojem kaže “Motivišite djecu da češće peru ruke!” i pokazuje kako u bocu s plavim tekućim sapunom ubacuje nekoliko šarenih Lego kockica različite veličine, prenosi Večernji list.

– Kad se sapun nakon dva pranja ruku malo potrošio, dodala sam Lego kockice i rekla im da ih mogu dobiti kad ga skroz potroše – rekla je u videu.

@washy_washLego hand wash. Motivate your kids to wash their hands 🧼 #viral #diy #fyp

♬ original sound – washy_wash

– Odlična ideja! – pohvalila je pratiteljica, no neki roditelji nisu bili baš impresionirani, zaključivši da će, da što prije dođu do kockica, djeca sapun bespotrebno rasipati…

– Prilično sam sigurna da bi moji jednostavno izlili sapun i pretvarali se da su oprali ruke – napisala je jedna mama, a još se roditelja složilo s njom.

– Ma moji se ne bi previše trudili biti domišljati, jednostavno bi potrošili sav sapun na jedno pranje – rekao je jedan pratitelj.

– Ovaj se video trebao zvati ‘Kako potaknuti djecu da za jedno pranje ruku koriste 20 doza sapuna’ – napisala je jedna mama, a javili su se i oni koji su ovaj trik odmah isprobali i djeca su, kaže, oduševljena.

– Odmah sam ovo napravila svom sinu ali sa strogom uputom da može prati ruke samo kad je stvarno potrebno i jako mu se sviđa; najbolje je što ga više ne trebam podsjećati da opere ruke, već se tome unaprijed veseli – podijelila je jedna mama.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,