Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama 16-ero djece otkrila kako izgleda kad ona ‘skoči po hljeb’, za kupovinu potroši 500 eura sedmično

Preuzmite sliku

Jeni Bonell i suprug Ray jedna su od najvećih australskih porodica- uz njih dvoje tu je još 16-ero djece, a detalje svog užurbanog porodičnog života često dijele na društvenim mrežama.

Jeni, čija su djeca u dobi između pet i 30 godina, podijelila je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi kako za nju izgleda svakodnevni odlazak u trgovinu po osnovne namirnice – hljeb, mlijeko, nešto voća i povrća.

Prethodno je otkrila da sedmično kupuju 36 litara mlijeka, zajedno sa 72 jaja, 30 pilećih bataka, desetak hljebova i 24 kiflice. U prosjeku troši oko 500 eura (oko 1000 KM) sedmično na namirnice kako bi prehranila svoju porodicu.

Ponekad ove zalihe traju samo pola sedmice, a Jeni je prisiljena otići u trgovinu kako bi se opskrbila potrebnim stvarima poput hljeba i mlijeka.

Njezina najnovija ‘brza kupovina’ bila je šest flaša mlijeka od 3 litre, tri kilograma narezanog hljeba i niz svježeg voća i povrća – 2 kilograma mrkve, četiri košarice jagoda, dvije košarice borovnica, 1 kilogram grožđa, 400 g trešanja, 600 g rajčice, 4 kg krompira, dva kilograma salate te nešto breskvi i marelica.

Jeni i Ray imaju 16 djece među kojima su Jesse, Brooke, Claire, Natalie, Karl, Samuel, Cameron, Sabrina, Tim, Brandon, Eve, Nate, Rachel, Eric, Damian i Katelyn.

Ovako izgleda kad sprema sendviče za porodicu:

A ovako kad svi zajedno jedu: (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,