Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Malo volje i truda: ‘Beauty’ plan za svaki dan u sedmici

Preuzmite sliku

Činjenica da posljednjih mjesec dana vrijeme uglavnom provodimo kod kuće ne znači da treba da se opustimo i cijeli dan provedemo u pidžami. Još manje treba da zanemarimo potrebe kože lica, ruku i ostatka tijela.

Možda ste već primjetili da klima i nedostatak sunca nepovoljno utiču na vas, te se čini kao da je koža suhlja nego u normalnim okolnostima. Možda razlog leži u tome što ne vodimo toliko računa o hidrataciji i temeljnom čišćenju. Međutim, postoji plan beauty tretmana kojima možete da posvetite po jedan dan u sedmici, Potrebno je uložiti malo volje i truda.

Ponedjeljak – piling i čišćenje lica

 • Često preskačemo ovaj korak, ali on je itekako važan ukoliko želimo sjajan ten. Izaberite proizvod gelaste teksture, koji će učiniti da vaše lice bude glatko, mekano na dodir i da izgleda sveže. Možete uraditi piling nježnim pokretima prstiju od unutrašnjeg dijela lica ka spolja ili se poslužiti tupferom. Naravno, izbjegavajte predio oko očiju i pravite poteze gore-dole. Dovoljno je da piling uradite jednom sedmično, međutim to ne važi za čišćenje lica, čime je potrebno baviti se svakog dana. Čak i ukoliko gotovo uopšte ne napuštate stan, niti se šminkate.

  Na vama je izaberete proizvod koji odgovara potrebama kože, a to može biti ulje, pjena, mlijeko ili sapun. Čitav proces zaokružite nanošenjem tonika, koji osvježava i umiruje lice. Važno je da uživate u ovom ritualu i dodiru pamuka na koži.

  Utorak – njega očiju

  Ovaj predio lica je osjetljiv i zahtjeva posebnu njegu. Koža sve pamti, i kada se smijemo i kada plačemo… Međutim, užurbani tempo života nekada učini svoje, pa na to zaboravimo. Na sreću, sada imamo priliku da tu grešku ispravimo. Odaberite proizvod koji je namijenjen njezi ove regije lica, a zatim ga utapkajte od unutra ka spolja. Najbolje da kupite serum, ili neki sličan preparat za njegu kože.

  Srijeda – dodatna hidratacija

 • Kućni uslovi i manjak sunčevih zraka negativno se odražavaju na kožu lica, te ona gubi sjaj i djeluje suho. Zato izaberite kremu za osjetljivu kožu ili hidratantnu masku sa mirisom proljećnog cvijeća.

  Četvrtak – topla kupka

  Znamo da je za sve što prija tijelu i duši potrebno izdvojiti vrijeme, te jedan dan posvetite kupanju uz dodatak mirišljavih ulja, aroma, štapića i svijeća.

  Petak – uljepšavanje lica

  Pored čišćenja i hidratacije, licu je potrebno pružiti sjaj, najbolje uz pomoć revitalizirajućih maski, iluminatora, i malo boje u vidu dekorativnih proizvoda.

 • Subota – detoks uma uz masažu lica

  Naučnici preporučuju da se kada god za to imamo prilike povučemo i izdvojimo 15 minuta za disanje i usporavanje ritma. Da li će vaša oaza biti terasa ili prostorija u stanu gdje u miru možete bar na kratko zaboraviti na sve obaveze i osloboditi se stresa, izbor je na vama. Ovaj ritual će dati vidljive rezultate i u psihičkom, ali i fizičkom pogledu. Doživljaj upotpunite masiranjem lica bez žurbe i uz nanošenje omiljene kreme. Ono što je važno napomenuti, jeste da na ovaj način koža bolje upija hranljive sastojke, a pored toga podstičete cirkulaciju.

  Nedjelja – njega ruku

  Ruke su ovih dana posebno osjetljive, međutim one zaslužuju našu pažnju svakog dana. Ne zaboravite da ih nahranite kvalitetnom kremom, i samo nježno kako prema koži lica i tijela, tako i prema sebi. (citymagazine)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,