Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Makeup trik: Napravite savršene puder usne

Preuzmite sliku

Puder usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Pandemija nas je promijenila. Osim načina razmišljanja i vrijednosti koje sada cijenimo, promijenili smo i način oblačenja, kao i makeup rutinu. Sada je u cilju da nam odjeća bude udobna, a trendi. Istovremeno, šminka mora biti postojana, naročito zbog nošenja maski.

Zato vam predstavljamo nov način šminkanja usana koji je ekstremno popularan u posljednje vrijeme. Cilj je da imamo obojene usne, bez straha da će se karmin razliti ili preslikati na drugi dio lica, zbog nošenja maske.

 • Efekat puder usana ekstremno je šarmantan, a usne ne djeluju suho, kao što je slučaj s određenim mat i dugotrajnim ruževima. Ali, kako postići ovaj efekat?

  Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom.

  Zatim, preko ubrusa ili maramice, na karmin četkicom (ili spužvicom), nanesite puder u kamenu. Maramica u ovom slučaju služi kao filter.

  Et voila! Dobili ste efekat puder usana, u kojem su one obojene, bez straha da će se karmin skinuti ili preslikati na masku, prenosi Lepota i Zdravlje.

  Iako proces zvuči komplikovano, zapravo nije, a ukoliko isprobate ovaj izgled, vjerujemo da nećete zažaliti.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,