Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majstor za ledomate snimio video: Od leda u piću bi se mogli i razboljeti, evo i zbog čega

Preuzmite sliku

Nema ništa tako osvježavajuće kao ledeno hladna čaša vode ili gazirano piće kada sjednete na večeru u restoran, piše The Mirror.

Ali novi video iza kulisa odakle dolazi led u restoranskim pićima mogao bi vas natjerati da dvaput razmislite sljedeći put kada naručite piće sa ledom.

Tehničar za led koji pregleda velike ledomate upozorio je kupce da odustanu od leda u svom piću – jer bi se mogli razboljeti, prenosi Tuzlanski.ba.

TikToker @Jantheman____, koji nosi ime ‘The Ice Man’, objavio je video na platformi u kojem je snimio svoju inspekciju ledomata u restoranu.

Mašina prljavog izgleda ima žuto zamrljanu buđ koja raste.

@jantheman____Reply to @lakelanierguy ##ice ##iced ##icee ##icemaker ##icemachine ##hvacr ##myfinALLYmoment ##iceman ##fyp ##cleantok ##content♬ original sound – The Ice Man ❄️🥶🧊

On kaže: “Dozvolite mi da vam kažem nešto na brzinu – često ljudi odlaze u restorane, razbole se i misle da je to trovanje hranom. Postoji šansa da vas je razbolio led.”

Kad otvori posudu za vodu mašine, otkriva ono što pluta po vrhu. Zatim objašnjava da ta voda čini led.

On gledaoce upućuje na članke u kojima se objašnjava da je komercijalni led “prljav” kako bi mogli donijeti informisanu odluku.

Iako postoji mnogo štetnih klica koje ne mogu preživjeti na ledu, mnogi gadni oblici bakterija i dalje mogu lako rasti u hladnim uvjetima.

Neke bakterije na koje morate paziti su: norovirus, E.coli, salmonela, hepatitis A i legionarska bolest.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,