Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majku žestoko osudili: ‘Počela sam sina učiti kuhati kada je imao godinu dana, a dvije godine kasnije kuha sam’

Preuzmite sliku

Korisnica TikToka i majka Laura postala je viralna na društvenim mrežama kada je otkrila da njezin trogodišnji sin već samostalno kuha hranu za svoju porodicu, a mnogi su je osudili zbog ovog načina odgoja.

Laura kaže da je sina počela podučavati kuhanju kada je imao jednu godinu, odnosno čim je uspio slijediti jednostavne naredbe, poput ‘možeš li to uliti u zdjelu?’, ali da je poduzela puno mjera predostrožnosti kada ga je prvi put učila.

– Kad su toliko mali, trebate uspostaviti okruženje, sve pripremiti u porcijama i koristiti suđe koje malo dijete može nositi – objašnjava ona te također kaže da je započela s najjednostavnijim zadacima pripreme za kuhanje, poput točenja, miješanja i podmazivanje posuda.

@lauralove5514He had so much fun cooking Chili for dinner ♥️ ##WidenTheScreen ##fyp ##foryou ##toddlersoftiktok ##toddler ##recipes

♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

Njezin sin u početku nije koristio nijedan recept koji uključuje toplinu, već je umjesto toga radio smoothieje i parfee.

– Prije nego što je ikad dodirnuo šporet, uvjerila sam se da razumije opasnost koja s njim dolazi. Također smo radili probne vožnje s isključenim šporetom i uvjerila sam se da je znao dodirnuti ručku, a ne posudu. Ako je dodirnuo posudu, ispravila sam ga – objasnila je.

Čak i kad je šporet bio uključen, Laura kaže da je koristila izuzetno nisku toplinu i uvijek je nadzirala svog sina. Međutim, brojni roditelji i korisnici društvenih mreža nisu se složili s njezinom metodom.

– Ovo je jako opasno. Nije ni slatko niti zanimljivo – komentirao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala: – Ne bi trebao u ovoj dobi biti blizu šporeta. Trebao bi se igrati kuhanja svakako, ali ne blizu vatre. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,