Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka iz Hrvatske: Sin mi je igrajući igricu u mjesec dana potrošio 265 eura

Preuzmite sliku

Majka iz Slavonskog Broda je za portal SBplus ispričala kako joj je njen 8-godišnji igrajući videoigre preko internet bankarstva skinuo preko 2000 kuna (oko 265 eura) u mjesec dana.

Dječak je majčinim novcem kupovao odjeću za svog lika, ali i za lika svog prijatelja. Također, kupovao je i oružje za igru.

Majka koja ima 30 godina ispričala je svoju priču kako bi upozorila druge roditelje.

“Znam da će me zbog ovog neki smatrati lošom majkom, ali moram nešto reći barem da upozorim ostale roditelje na ovo što se meni dogodilo. Pod broj jedan, nikada nemojte mobitel koji ima spojeno internet bankarstvo dati djeci. Muž i ja oboje imamo smartphone mobitele, dok sin još nema mobitel. Ja sam na mobitelu imala internet bankarstvo, dok ga muž nema jer ja plaćam račune i obavljam kupovinu. Sin nas mora pitati ako želi igrati svoje igrice koje mu mi strogo kontroliramo, ne damo mu mobitel dok ne napravi zadaću i tek onda može na mobitel sat, dva.

S vremena na vrijeme, sin bi uzimao moj mobitel i nakon nekog vremena primijetila sam da mi stalno fali sto-dvjesto kuna (oko 15-20 KM) s kartice pa sam mislila da je muž možda koristio moju karticu. Kada sam išla provjeriti sve isplate imala sam što vidjeti, preko 2000 kuna (oko 518 KM) potrošeno na igru tokom mjesec dana. Sin je preko moje kartice kupovao nekakvu odjeću za svog lika u videoigri, kao i za lika svojih prijatelja. Plaćao je plave rubine kako bi mogao kupovati oružje. Ne trebam vam ni reći da otad nije vidio mobitel par mjeseci i dobro ću razmisliti kada će dobiti svoj vlastiti”, ispričala je majka za portal SBplus.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,