Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Majka dvoje djece osvojila gotovo milion eura na lutriji: “Radila sam dva posla da prehranim porodicu…”

Preuzmite sliku

Nakon što je provela godine u unajmljenim stanovima, marljiva majka planira iskoristiti svoje novostečeno bogatstvo za kupovinu nove kuće.

Majka dvoje djece, koja je radila dva posla kako bi uzdržavala svoju porodicu, osvojila je 838.000 funti (940.874 eura) na EuroMillionsu. Za svoj je dobitak saznala tek mjesec dana kasnije, proslavila ga je uz svoj omiljeni curry, a sada će kupiti novog Forda Fiestu, stan i otputovati u Japan, prenosi Jutarnji list.

Sally-Ann Hanitzsch (55), iz Cambornea, radila je na pola radnog vremena u Morrisonsovoj prodavnici dok je s punim radnim vremenom bila referent u Gradskom vijeću Cambridgea. Početkom decembra uspjela je pogoditi svih pet glavnih i dodatni broj u izvlačenju EuroMillionsa. Trenutak u kojem je saznala da je dobila nagradu opisuje nevjerovatnim.

– Bilo je to u subotnjoj smjeni u januaru kada sam imala nekoliko minuta i mislila sam provjeriti svoje listiće. Rijetko ih provjeravam jer nikad ne mislim da ću dobiti, ali sam zamolila kolegicu da skenira. Nekoliko trenutaka kasnije rekla mi je da trebam nazvati državnu lutriju i potpisati svoj listić – opisuje Sally-Ann.

Otišla kući spavati

U početku je mislila da se radi o šali, ali je nakon poziva lutriji shvatila da je bogatija za 838.000 funti. Nakon toga se vratila i završila ostatak svoje devetosatne smjene.

– Kada sam stigla kući, bila sam toliko umorna da sam otišla u krevet, ali slavili smo kao porodica sljedeće večeri uz curry za vani – opisuje i dodaje kako joj porodica nije vjerovala.

Sada, nakon što je provela godine u unajmljenim stanovima, marljiva majka planira iskoristiti svoje bogatstvo za kupnju nove kuće te pomoći svojoj djeci Jacku (27) i Sophie (22).

– Imala sam dva posla što je bilo jako naporno. Ovaj dobitak znači da ću napokon imati vremena za sebe i da ću moći finansijski pomoći svojoj porodici. Sada mogu planirati stvari koje sam oduvijek željela raditi – uzbuđeno govori Sally-Ann.

Tokom sedmice kada je pobijedila, gospođa Hanitzsch je i dalje radila pet uzastopnih večernjih smjena. Rekla je da će nastaviti raditi u gradskom vijeću Cambridgea.

– Imam samo 55 godina, volim svoj posao i kolege. Kad sam rekla svojoj nadređenoj, plakala je. Eto kakva smo mi ekipa – govori Sally-Ann, koja će osim novog doma kupiti i auto, novi Ford Fiestu i otići na svoje putovanje iz snova u Japan. Posebno je veseli što će tamo otići na proljeće kada sve biljke krenu cvjetati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,