Utorak, 7. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Majka doživjela neprijatnost a otac pohvaljen: Je li mijenjanje pelena zaista za orden?

Zašto se od mama očekuje da budu savršene, a od tata još malo pa ništa? Mama četvoro djece, blogerka iz Australije Constans Hol ove sedmice doživjela je neprijatnost u parku ni kriva ni dužna.

“Išla sam u kafić na doručak sa drugaricom i klincima, kad se moje najmlađe dijete ukakilo. Otišla sam do toaleta, ali pošto tamo nije bilo ničega ni nalik mjestu za presvlačenje beba, morala sam da smislim nešto drugo. Kafić u kojem smo bili je usred parka, tako da sam bebu odvela na travu, dovoljno daleko od restorana, ljudi, i druge djece koja se igraju, promijenila joj pelene za 30 sekundi i vratila se da završimo doručak”, piše ona, prenosi Mondo.

Već viđeno? Ali… pola sata kasnije Constansi je prišla žena i polustrogim, poluzgađenim tonom joj rekla da ju je vidjela kako bebi mijenja pelenu u parku i održala čitavu tiradu pod parolom “niste nikad čuli za prostoriju za presvlačenje beba”. Kad joj je mama objasnila da u ovom kafiću takva prostorija ne postoji, žena se nije zaustavila, već joj je rekla da “tu iza čoška postoji mjesto sa toaletom koji ima i dio za presvlačenje beba”.

“Super, znaću za drugi put”, piše Constans, ali priznaje da je bila postiđena. I, to bi bila samo mala neprijatnost da se sutradan nije desilo ovo…

“Dan kasnije, svi smo otišli u park, moj muž, ja i naše četvoro djece. Beba se, naravno, opet ukakila. Uvalila sam je mužu i obavijestila ga da je njegov red. On je, isto kao i ja prethodnog dana, uzeo, zamijenio joj na travi pelenu za 30 sekundi, i šta mislite da se desilo? NJEMU je prišla GRUPA ozarenih žena i cvrkutala ‘oooooo, kakav divan, dobar tata, baš je lijepo vidjeti vas’!!!”

Ova mama piše da je navikla na licemjerje, da je gajeći četvoro djece naučila da se podrazumijeva da će mama uvijek i sve, a da tata zasluži zlatnu značku samom činjenicom da je tu ali…

“Navikla sam da se od žena očekuje da budu savršene u svakom trenutku, a od muževa tako malo, a onda i kad urade to malo, kao što je, recimo, mijenjanje pelene, slave ih kao heroje, kao da je to legendaran čin. I, da se razumijemo, nemam ništa protiv toga da neko mog muža smatra legendom. Ali, gdje su žene u toj priči? Obične žene i mame?”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,