Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majčinstvo opisala brutalnom iskrenošću, a mnoge žene se složile da zbog toga ne žele djecu

Preuzmite sliku

Majčinstvo je predivno i zahtjevno, a mnoge se majke slažu da se radi o najtežem poslu na svijetu. Jedna je mama stoga oduševila TikTok zajednicu nakon što je otkrila šta je najviše muči otkad je rodila, a hiljade žena su se složile s njom.

Njena brutalna ispovijest navela je neke žene da učvrste odluku da nemaju djecu

Bailey McPherson, koja ima blizu 300.000 pratilaca na svom TikTok profilu @bmcpher, proslavila se dijeleći smiješne videozapise o životu majke preslatke trogodišnje kćerke Noe, ali ova posljednja objava bila je nešto ozbiljnije prirode.

Objasnila je kako je majčinstvo djelovalo na njen život

U svom videu Bailey je iskreno progovorila o tome koliko je bila šokirana do srži kada je postala roditelj te kako se borila s činjenicom da njen suprug nije doživio iste promjene kao ona, prenosi index.hr.

“Voljela bih da sam znala koliko je zahtjevno biti majka prije nego što sam to postala”, kaže ona. “Ne da bih mogla promijeniti svoju odluku, ali da sam bila spremna, da sam bila upozorena na surovu stvarnost, možda ne bih bila tako razbijena do srži.”

Obilježavajući snimak riječima “nije pošteno”, Bailey je rekla da je čeznula za slobodom na isti način na koji ju je još uvijek uživao njen suprug.

“Voljela bih da sam znala da ću morati promijeniti cijeli svoj život, cijelo svoje biće, sve ono što jesam i što sam bila. Krivnja, pritisak, težina koju moram nositi cijeli dan i noć dok on ostaje isti.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bailey McPherson (@baimcpher)

Neke su žene napisale da je upravo to razlog zbog kojeg ne žele djecu

“Hvala na iskrenosti. Zato ne želim djecu”, napisala je jedna. “Čuti ova iskustva vrlo je afirmirajuće.”

“Iskrenost je toliko čista i ja to uistinu cijenim. Majčinstvo je uvijek toliko idealizirano i znalo me činiti užasnutom jer to nikad nisam željela”, napisala je druga.

“Čudi me što više ljudi toga nije svjesno. To je nešto što znam odmalena i razlog zašto neću imati djecu”, komentirala je druga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bailey McPherson (@baimcpher)

Gubitak slobode

Osjećaj su očito dijelile i druge iscrpljene mame, koje su svesrdno podržavale Baileyne osjećaje. “Voljela bih da moj muž shvati da se cijeli moj život promijenio kada se ona rodila, a njegov je ostao potpuno isti. Jako sam usamljena”, priznala je jedna mama.

“Nikad u životu nisam bila toliko povezana s nečim”, složila se druga.

Iako je bilo jasno da su mnoge mame u istoj situaciji, one sa starijom djecom ohrabrile su Bailey rekavši da je to teška faza koja će proći i da će joj nedostajati kad joj kćerka bude starija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje