Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzni hotel je toliko izolovan da ima svoju pistu za slijetanje aviona

Preuzmite sliku

Hotel obuhvata 10 luksuznih šatora postavljenih među stijenama te uređenih u autentičnom britanskom kolonijalnom stilu iz 1920-ih.

Zannierov hotel Sonop smješten je na toliko izolovanom mjestu u afričkoj pustinji u Namibiji da dolazi s privatnom pistom za slijetanje aviona. Da biste najbrže i najlakše došli do njega prvo morate sletjeti u glavni grad Windhoek, a iz njega „uhvatiti“ let do hotela koji traje oko 80 minuta, prenosi punkufer.hr.

Ako vam se ne žuri, do Sonopa na istoimenoj farmi u regiji Karas možete i Jeepom s 4×4 pogonom. Ova pustolovina vodi vas kroz pustinju Namib, a traje oko pet sati.

Hotel Sonop se prostire na 5600 hektara privatnog prostora čarobne afričke prirode, a obuhvata 10 luksuznih šatora postavljenih među stijenama te uređenih u autentičnom britanskom kolonijalnom stilu iz 1920-ih.

Na raspolaganju su vam jednosobni i dvosobni šatori koji obuhvataju kupatilo sa starinskom kadom na nogice, ali i terasu s pogledom na spektakularnu okolicu. Uživati možete i u raskošnim gastronomskim djelima u restoranu hotela koji odjednom može poslužiti 20-ak gostiju.

Od visokih temperatura možete se rashladiti u vanjskom bazenu ili pogledati kakav film u zanimljivom kinu na otvorenom. Hotel će vam iznajmiti konje ili električne bicikle za istraživanje okolice, a ako želite cijelo područje pogledati i iz ptičje perspektive možete to učiniti u balonu na vrući zrak.

Za smještaj u luksuznim šatorima hotela Sonop treba izdvojiti oko 1200 KM po osobi i noćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,