Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzni apartman na visini od 373 metra čiji kvadratni metar košta preko 100.000 eura (FOTO)

Preuzmite sliku

Zahvaljujući panoromkom pogledu, iz ovog luksuznog apartmana moguće je sagledati skoro svaki dio Njujorka.

Penthaus, čiji je enterijer dizajnirala Kelly Behun, dio je nebodera 432 Park Avenue koji je projektovao arhitekta Rafael Viñoly. Višespratnica se nalazi u samom srcu Menhetna, a njenu izgradnju izvele su firme CIM group i Macklowe properties. Na samom njenom vrhu smješten je ovaj apartman koji iako “puca” od luksuza nije namjenjen onima koji se plaše visine jer se nalazi na visini od 373 metra.

  • Penthaus je smješten na 92, od ukupno 96 spratova i ima 370 kvadratnih metara. Pored dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom, apartman raspolaže i sa tri spavaće sobe sa kupatilima, bibliotekom, vešerajem, kao i servisnom ulaznom zonom koja je odvojena od lifta za buduće stanare.

  • Luksuzni apartman se nedavno našao na tržištu i može se kupiti za 37,81 milion eura, piše Designboom.

  • Prostorom dominiraju prozori veličine 3×3 metra, po kojima je i sam neboder prepoznatljiv.

  • Dizajnerka Kelly Behun iskoristila je pravilnu geometrijsku formu prostora kao bazu za uklapanje jedinstvenih komada namještaja koji prostoru daju sofisticiran ali u isto vrijeme i topao ambijent.

  • „Moj cilj je bio da se stvori elegantan vanvremenski prostor koji je topao i udoban. Omiljeni dio apartmana svakako su mi pogledi kroz ove velike prozore. Mogućnost da ispred vas imate uvid u sve što se odvija u Menhetnu svakako je nešto izvanredno i ništa što bih uradila u unutrašnjosti ne bi moglo to da nadmaši, tako da sam nastojala da jednostavno napravim topao ambijent u kome ćete moći da uživate u pogledu.“, rekla je Kelly Behun.

  • Osim luksuza koji pruža sam apartman, 432 Park Avenue organizovan je na takav način da njegov servis može da stane rame uz rame sa vodećim svjetskim hotelima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,