Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ludo zaljubljeni ili najbolji prijatelji: Kojem tipu zaljubljenog para pripadate vi i vaš partner?

Preuzmite sliku

Tokom života ste sigurno sretali mnoge od njih, a da li ste se ikad zapitali kojoj vi grupi pripadate?

Kada govorimo o vrstama parova mislimo pri tom na način na koji se vole. Dok pojedini parovi izgledaju kao da su stvoreni jedno za drugo, drugi vam pak djeluju kao najbolji prijatelji, a treći su toliko različiti da se pitate kako je moguće da su opšte zajedno.

Sretan par

U ovu grupu spadaju oni parovi koji su uvijek nasmijani i koji druge lako navedu da budu ljubomorni na njihovu vezu. Savršeni su za dvostruke sastanke jer u njihovom društvu nikad nije dosadno. Male stvari ih najviše raduju i zaista uživaju u svakom trenutku koji provode sa svojom voljenom osobom. Imaju odličan smisao za humor i ne dozvoljavaju drugima da utiču na njihovo raspoloženje.

 • Najbolji prijatelji

  Činjenica je da bi svi parovi zapravo trebalo da budu vezani prije svega prijateljstvom, a ne samo romantičnim osjećanjima. Nažalost samo nekolicini to polazi za rukom. Ove vrste parova jedno drugo smatraju osobom od najvećeg povjerenja kojoj će uvijek prvo da se obrate za savjet i pomoć. Njih dvoje sve rade zajedno i imaju ista interesovanja i hobije.

  Par iz srednje škole

  Oni su jedno drugom prva ljubav još iz srednje škole. Svi im zavide na tome zapravo što nisu raskinuli još prije deset godina od kako je srednja škola završena. Svakako, oni su bili najpopularniji par u školi i ljudima oko njih nije jasno kako već jednom nisu dosadili jedno drugom. Oni su svoju budućnost već isplanirali, još dok su sa 15 godina sjedeli zajedno na tremu i gledali u zvezde.

 • Ludo zaljubljeni par

  Ovo je jedna od onih vrsta ljudi koja svoja osjećanja prema voljenoj osobi ne skriva samo zato što su u javnosti. Grljenje, ljubljenje i nježne reči – sve je prisutno, nevezano za to ko je prisutan. Pored njih treća osoba se uvek oseća suvišnom iako im to nije cilj, ali ne mogu da se suzdrže. Kada nisu jedno pored drugog, sms poruke i pozivi su neizostavni.

  Par u stilu stare škole

  Ljubavni odnosi su danas dosta drugačiji i teže ih je održati nego što je to bio slučaj 50-tih i 60-tih godina. Baš zbog toga pojedini parovi nastoje da praktikuju vezu u stilu – stare škole. Oni ne koriste društvene mreže i više vole lični nego virtuelni kontakt sa voljenom osobom. U stilu prave dame i gospodina oni izlaze u šetnje, na večere i u pozorišta.

 • Opušten par

  Par za koji ako ne znate da su zajedno nikad to ne biste ni pretpostavili. Među njima nema iskazivanja ljubavi i čini se kao da uopšte nisu zainteresovani jedno za drugo. Njihova interesovanja su različita, a nemaju čak ni isti krug prijatelja. Razgovori o budućnosti nisu nešto čemu posvećuju pažnju, živeći jednostvno dan za danom.

  Par čija je razlika u godinama očigledna

  Prava ljubav ne zna za godine, složićete se. Postoji nevjerovatno velik broj parova koji to dokazuje svojim skladnim odnosom, brakom i potomstvom. Ovakvi parovi ne dozvoljavaju da razlika u godinama utiče na njihovu vezu, niti da se ona na bilo koji način primeti. Razgovor na tu temu im nije stresan niti mu pridaju važnost. (novosti.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,