Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Loša muška navika zbog koje su žene spremne prekinuti dugogodišnju vezu ili brak

Ljudi u dugogodišnjim vezama i brakovima znaju da svaka ljubavna priča ima svoje uspone i padove. Da, u vezi će se naći bezbroj nježnih trenutaka i razdoblja prepunih ljubavi, ali i napete situacije ispunjene razmiricama i neslaganjem.

Fleksibilnost i spremnost na kompromis iznimno je važna za uspješnost pojedine veze, a pogotovo kada stignu teška vremena. Uz pomoć otvorene obostrane komunikacije izgladit će se svi eventualni problemi u vezi, piše Zadovoljna.hr.

S druge strane to neće biti moguće ako jedna strana ima konstantnu potrebu da bude u pravu. Iako se ova loša navika često karakterizira kao “muška”, postoje i mnoge žene koje “pate” od te boljke.

Ako partner osjeća da stalno treba biti u pravu, neće biti spreman saslušati drugu stranu, neće htjeti korigovati neka svoja ponašanja i mišljenja, a veza će prije ili kasnije završiti prekidom.

Stručnjaci se slažu da su u ljubavi uspješni parovi koji su zauzdali svoj ego, prerasli svoja nezrela shvatanja života te oni koji su spremni s partnerom planirati sretnu budućnost. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,