Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Loš seks: Sa strancem, zbog tuge, obaveze i bez kondoma

par-sex-lezi
Preuzmite sliku

Seks iz loših razloga, poput liječenja slomljenog srca s krivim partnerom, želje za prekidom svađe ili obaveze prema partneru najčešće rezultiraju žaljenjem.

par-sex-lezi

Seks s pravim partnerom može biti predivan no ako pristajete na njega u tijeku svađe, odnosno samo zato jer vam je dosta prepucavanja, razmislite još jednom jer bi seks mogao rezultirati kontraefektom. Nakon seksa, za koji trenutno niste raspoloženi, možete postati još ljući, predbacivati partneru, a osjećaj može biti vrlo loš, prenosi 24sata.hr

Seks je postao obaveza

Seks je za vas postao dužnost, a vremena u kojima ste u njemu uživali su odavno prošla. Najčešći razlozi za to su prezaposlenost, obavljanje kućanskih poslova i odgoj djece, a žene muškarcima najčešće zamjeraju nemaštovitost u krevetu kao i manjak predigre.

Slomljeno srce

Seks s drugim kako biste preboljeli bivšeg ne donosi očekivani rezultat. Najčešće takav seks rezultira lošim emocijama zbog dijeljenja intime s nekim kome nije stalo do vas i tko vas uopće ne poznaje. Uz to, samo će vas podsjetiti na lijepa vremena s bivšim.

Depresija i seks

Jedan od najpoznatijih “ubojica” seksualnog života je depresija. Velik broj oboljelih ni ne pomišlja na seks jer se boje da će njihove tjelesne nesavršenosti odbiti partnera.

Strategija “osvojit ću ga seksom na prvom spoju”

Bez obzira na to koliko vam se muškarac sviđao, seks na prvom spoju nije dobra ideja. Iako mislite da će se zbog toga zaljubiti, zapravo će najvjerojatnije steći dojam da vam je stalo samo do zabave. Umjesto toga dajte sebi i njemu priliku da se najprije upoznate, možda na kraju shvatite da ipak niste jedno za drugo.

Seks s neznancem

Iako se možda čini kao dobra ideja da zgodnog muškarca kojeg ste upoznali u kafiću povedete doma, dobro razmislite prije nego to i napravite, osobito ako ste pod utjecajem alkohola. Zaštita im je zadnja na pameti što može rezultirati spolno prenosivim bolestima ili trudnoćom.

Seks bez zaštite

Seks bez zaštite u prijevodu znači da kontrolu nad svojim zdravljem prepuštate slučaju i nemaru. Spolno prenosive bolesti mogu izazvati teške zdravstvene probleme pa čak i neplodnost. Osim toga moguća je i neplanirana trudnoća što može utjecati i na psihu, naročito ako dijete niste planirali s tim partnerom.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: