Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljudi otkrili šta treba izbjegavati po evropskim gradovima: Ovo su najveće zamke za turiste…

Preuzmite sliku

Gastronomija, ulice u kojima je uvijek gužva, loši barovi…

Korisnici Reddita raspravljali su o turizmu širom Evrope, a mnogi su počeli pisati kako je oko mnogo stvari – znamenitosti, jela, mjesta – napravljena senzacija, a kada ih vidite ili isprobate uživo niste nešto oduševljeni. Nazvali su te stvari “zamkama za turiste”, piše BuzzFeed.

Kada je u pitanju gastronomija, Redditori su dosta kritikovali Italiju. Kažu da treba izbjegavati restorane blizu velikih trgova koji na meniju imaju fotografiju i nazive jela, kao i riblje specijalitete u Veneciji. Razlog tome su visoke cijene koje turisti često i ne primijete jer su sitno napisane, a šok uslijedi kada stigne račun.

S navedenim su uporedili i mnoge restorane u Parizu, pogotovo one koji se nalaze blizu Eiffelovog tornja i Louvrea – tamo se nerijetko poslužuje podgrijana, smrznuta hrana, a cijene su visoke. Bolja opcija su, kažu, restorani u sporednim ulicama i mirnijim dijelovima grada, prenosi Večernji list.

Londonski Leicester Square još je jedna turistička lokacija o kojoj, oni koji su ju posjetili, ljutito pričaju. “To je zamka za turiste, a cilj je da potroše što više novaca. Barovi su skupi, restorani jako loši… Na mnogim drugim lokacijama može se naći nešto za manje novaca, a kvalitetnije. Idite tamo u šetnju, lijepo je, ali ne trošite novac.”

Savjetuju i da se izbjegne Oktoberfest u Münchenu jer se bolje pivo i hrana mogu pronaći u nekim manjim gradovima diljem Bavarske, a cijene su također manje.

Kritike je dobio i Dubrovnik. Jedan korisnik opisao ga je kao “iznimno lijep grad, ali samo izdaleka”.

U Starom gradu je, navodi, gomila kafića, restorana i turističkih agencija. Sve je prepuno suncobrana, stolica, osoblja, jelovnika… “Tamo ima valjda stotinu restorana. Ne samo u dugim ulicama već i u uskim, sporednim uličicama. Nikad nisam doživio ništa slično.”

Osim toga, zaprepastile su ga i cijene u svim tim lokalima. Kaže kako je za 0,25 ml jabukovače platio 10 funti, a smetale su mu i ogromne gužve po ulicama.

Smatra da je ovaj grad “originalan i nevjerovatan”, ali su ga uništili ljudi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,