Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ljubavne lekcije koje većina žena nauči prekasno

Vrijeme je da prestanete donositi loše odluke kad su u pitanju ljubavne veze, a ovo su najčešće koje žene čine kad su u pitanju muškarci.

1. Ponekad umjesto “da” treba reći “ne”

Brojne žene čine jednu veliku grešku kako bi se što više svidjele partneru te mu se približile, a to je da pristaju na stvari za koje bi inače odlučno rekle “ne”. To su sve one stvari zbog kojih one izlaze iz svoje zone udobnosti i koje ih ne ispunjavaju i čine nesretnima. Kod svake je ta stvar drugačija, ali ishod je uvijek isti – loš osjećaj. Naravno da ako želite sretnu vezu, ponekad morate pristati na kompromis, ali ne morate pristati na baš sve pa ne zaboravite i dalje biti svoje. Tek kad vaš partner vidi pravu vas, možete pronaći istinsku sreću.

2. Nećete ga promijeniti

Često se kaže kako se odgajaju dječaci, a ne muškarci, a u tome ne može biti više istine. Pa ako i dalje mislite kako ćete ga u potpunosti promijeniti, odnosno sve one stvari koje vam ne odgovaraju, vrijeme je da se pomirite s tim da nećete uspjeti. Možete ga promijeniti do neke mjere, ali ponovno morate voditi računa o tome da on to prvenstveno mora htjeti. Drugim riječima, njegova želja za promjenom mora dođi iznutra, a ne od vas, ali nipošto ne računajte da će u potpunosti promijeniti ono što on jest.

3. Posesivnost nije ljubav

Ljubomora i posesivnost uništit će svaku vezu bez iznimke, dolazila ona s vaše, njegove ili obje strane. Ljubomora u granicama normale sasvim je normalna stvar i znak da vam je stalo. Ipak, svakodnevno kontroliranje znak je posesivnosti koja nije dobra ni u malim količinama. Najgore je to što ona s vremenom postaje sve gora pa ako već sada primjećujete da on prati gdje se krećete, s kim se čujete i vidite, kako se ponašate i slično, znajte da to neće prestati jer to je u njegovoj prirodi. (index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,