Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ljubavna priča o glumici koja je upoznala muža na ulici i ostala s njim do kraja života

Preuzmite sliku

Glumica koja je usrećila mnoga djetinjstva glumeći Mary Poppins, također je protagonist ljubavne priče iz stvarnog života koja je jednako magična kao i njen film. Zajedno sa suprugom, filmskim režiserom Blakeom Edwardsom, imala je romansu sličnu scenariju romantične komedije od početka do kraja, piše Bright Side.

Međutim, u ovom slučaju, to je bilo u stvarnom životu, i to je postala najbolja produkcija na kojoj su radili, prenosi Tuzlanski.ba.

Bila je talentovana Engleskinja

Julie Andrews je rođena u Engleskoj, a već u mladosti je sve očaravala svojim glasom. Njena majka i očuh otkrili su talenat svoje kćeri i ohrabrili je da započne umjetničku karijeru. Andrews je počela da nastupa u muzičkim salama kao dijete u tinejdžerskim godinama, a sa 20 godina imala je svoj profesionalni debi u mjuziklu u London Palladium.

Nakon što je uronila u svijet Brodveja, njen srećni prekid je konačno došao 1964. godine, kada je dobila glavnu ulogu u filmu, Mary Poppins. Tada je svijet saznao za njeno ime.

 • Svoju strast otkrio je kroz glumu

  Blake Edwards je, s druge strane, rođen u Sjedinjenim Državama, a karijeru je započeo u filmskoj industriji kao glumac. Tamo je shvatio da mu je draže da režira nego da bude režiran. Počeo je pisati scenarije i režirati televizijske programe, a kasnije je prešao na film, a “Operation Petticoat” je bila njegov prvi veliki film koji je režirao.

  Spojila ih je sudbina na najneobičniji način

  Njihov prvi susret bio je obična slučajnost, koja je mogla proći nezapaženo, da Kupidon nije imao svoj način. “Sreli smo se bukvalno kao brodovi koji se mimoilaze u noći, ali u stvarnosti su to bili naši automobili. Ja sam išao jednim putem, a on drugim. Spustio je prozor i, nakon što se nekoliko puta nasmiješio, rekao: ‘Ideš li tamo gdje sam ja upravo otišao?’ Išla sam kod terapeuta od koga je on dolazio. Vrlo otrcano”, priznala je u  intervjuu.

 • Bila je udata za svog ljubavnika iz djetinjstva, producenta Tonyja Waltona, i imala kćer po imenu Emma. On je sa svoje strane takođe imao porodicu sa jednom ženom i dvoje djece, iako su oba para završila razvodom. “Osjećao sam da sam pogriješio i krivio sam sebe za to. Iako mislim da je vjerovatno bilo i jedno i drugo”, rekao je Edwards u vezi sa njihovom razlaskom, do koje je došlo kada je njegova kćerka imala samo 5 godina.

  Ali ljubav je ponovo pokucala kada je Edwards zamolio Julie da se uda za njega: „To je bilo potpuno iznenađenje. Viđali smo se tek nešto više od godinu dana, a niko od nas nije bio razveden od bivšeg supružnika – priznala je glumica. 2 godine kasnije, par se konačno vjenčao, započevši priču koja je trajala 41 godinu.

  Osnovali su proširenu porodicu sa svojom djecom, Andrewsovom kćerkom Emom, i Edwardsovom djecom, Geoffreyjem i Jennifer. I iako su htjeli da imaju zajedničku djecu, nisu to mogli da ostvare. Ali život im je pružio sretnu ruku: uspjeli su ispuniti svoj san usvajanjem 2 vijetnamske djevojčice siročadi.

  Oni su par, ali i kolege

  Par je imao zadovoljstvo da radi zajedno 7 puta, a glumici je najomiljeniji mjuzikl Viktor/Viktorija : „Raditi sa njim je bilo divno, imao je svojih dobrih i loših strana. Znam da bismo bez problema mogli razgovarati o ulozi i znao sam da ću, ako Blake snima, biti potpuno zbrinut. Voljeli smo da radimo zajedno,” rekla je u intervjuu.

 • Ali uprkos dijeljenju sretnih trenutaka, kako na poslu tako i na planu porodice, kao u svakoj ljubavnoj priči, nikad sve nije savršeno. Edwards je, nažalost, patio od depresije.

  “Blake je bio najharizmatičniji i najzanimljiviji momak kojeg ste mogli upoznati […]. Bio je urnebesno zabavan i imao je tako mračan smisao za humor koji sam jednostavno obožavala”, priznala je glumica. „Ali on je ponekad bio i veoma depresivna ličnost i imao je veoma težak period. Poznavala sam ga jako dobro, a on je mene jako dobro poznavao: bili smo u braku 41 godinu prije nego što je preminuo, a on je imao užasne napade depresije.”

 • Ljubav koja traje zauvek

  Nakon komplikacija sa upalom pluća, Edwards je nažalost preminuo 15. decembra 2010. Vrijeme koje više ne mogu dijeliti kompenzira se svim vremenom koje su živjeli. “Bili smo u braku 41 godinu, i to je bila ljubavna priča. Uspjeh u našem braku je bio da ide dan po dan i tako, eto, 41 godinu kasnije, još uvijek smo tu” priznao je Andrews 2015.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje