Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljubavna priča ministra i njegove žene: Zaljubili su se kada je on imao 16 a ona 36

Preuzmite sliku

Nakon što se francuski ministar gospodarstva Emmanuel Macron na godišnjicu pada Bastille u javnosti pojavio sa svojom suprugom Brigitte Trogneux, strani mediji raspisali su se o ovom neobičnom paru. Razlog zbog kojeg privlače toliku pažnju jest činjenica da je Brigitte 20 godina starija od 37-godišnjeg Macrona. Unatoč velikoj razlici u godinama, njihova ljubav prilično je čvrsta.

 • emmanuel-macron-supruga-francuski-ministar2
 • Otkako je postao ministar prije gotovo godinu dana, francusku javnost zabavlja ova romansa, posebno zbog načina na koji je započela.

  U braku su od 2007. godine, a njihova je ljubav navodno procvjetala mnogo ranije, 1995. godine. Tada je ona bila njegova profesorica francuskog jezika u privatnoj srednjoj školi La Providence u Amiensu i udana majka troje djece. On je imao 16 godina, a ona 36. Oboje su porijeklom iz tog mjesta, a ona potječe iz obitelji poznatih proizvođača čokolade i slastica.

  Njihova veza službeno je započela kad je on napunio 18 godina, a ona je tada ostavila svog muža.

  Njegovi školski kolege medijima su ispričali da je on uvijek više volio razgovarati s nastavnicima umjesto s njima. U to je vrijeme sanjao o tome da će postati glumac, a Brigitte ga je poticala da se okuša na sceni. Nazivala ga je primjerom za druge učenike, a njegova literarna djela čitala je pred cijelim razredom. Osim glume i pisanja, Macron je svirao i klavir te je osvajao i nagrade.

  Posljednju godinu srednje škole nije pohađao u Amiensu, već se preselio u Pariz kako ne bi imali problema zbog svoje veze. Ona se tada razvela od supruga i otišla s njim u francusku prijestolnicu. Mediji pišu da je njenoj djeci trebalo vremena da prihvate njenog dečka, koji im je gotovo bio vršnjak. Njen razvod bio je veliki skandal u malom Amiensu, posebno kad se

 • emmanuel-macron-supruga-francuski-ministar3
 • uzme u obzir da je bogata nasljednica ostavila muža zbog studenta filozofije koji nije samostalno zarađivao za život. Iako su njegovi roditelji bili vrlo ugledni, njihova materijalna situacija nije se mogla uspoređivati s onom njene porodice.

  U Parizu je pronašla posao učiteljice francuskog jezika u poznatoj privatnoj školi, a taj posao radi i danas. Vjenčali su se u poznatom odmorištu Le Touquet, u kojom ona posjeduje vilu. Brigitte se rijetko pojavljuje u javnosti sa svojim suprugom, a prvih mjeseci nakon njegovog izbora paparazzi su se natjecali u tome ko će je prvi fotografisati.

  Par nema zajedničke djece, no on je u nekoliko navrata rekao da ima šestero “unučadi”. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje